nookie40 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Czesc Mam problem z plyta glowna ASUS P4SE. Problem polega na tym ze siciagnelem wszystkie sterowniki do tej plyty ze stronu ASUSa (byly tam tez sterowniki do polaczenia sieciwego rowniez) i wszystko bylo by dobrze gdyby jedna podstawowa rzecz dzialala. Chodzi o sieciowke poprostu nie mozna sie polaczyc z siecia, sieciowke menadzer urzadzen wykrywa ale nie laczy sie- poakazuje caly czas ze kabel sieciowy jest odlaczony choc ten kabel jest wlaczony. Dodam ze przez USB polaczenie sieciowe dziala ale slyszalem ze na dluzsza mete to nie wolno przez USB tak eksperymentowac. Probowalem juz z trzema sieciowkami i nic poprostu nie wykrywa. Moze mial ktos taki problem?? Moze to jest sprawa BIOSu ?? Dodam tez ze kabel jest takze dobry bo byl sprawdzany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jeśli w bios karta sieciowa jest włączona .... to najprawdopodobniej karta jest zepsuta (też tak mam na swojej płycie gł takie same objawy). Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 gdyby byla wylaczona w biosie, niewykrywal by jej windowsik :D co do sieciowki to nieporadze, ale co do podlaczenia pod usb - niewiem kto cos takiego napisal ale to jest nieprawda... 3lata podlaczenie netu przez usb, (niechcialo mi sie kupowac karty sieciowej :lol2: ) nic zlego sie niedzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...