Slayer Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Wiadomo, o co chodzi- trzeba sprawdzić kto ile czasu poświęca w pracy na nic nie robienie :) No i do tego potrzebne mi jest oprogramowanie . Mam dostęp do głownego serwera ( ISA Server) i najlepiej by było, żeby oprogramowanie korzystało z dostępnej bazy ( chyba, że jest coś naprawdę lepszego). Jutro będę testował m.in. netlimiter i kilka innych, ale może ktoś inny miał większe doświadczenie z tym, więc pytam ;) Oprogramowanie najlepiej darmowe lub demo ( byle, nie trial i adaware). Najlepiej, żeby można było z tego robić dobre raporty :) Będzie też coś potrzebne do odczytywania dużej ilości logów, kto kiedy się wylogował, co kiedy zainstalował itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 jesli jestes adminem to chyba lepiej zapobiegac :D zero instalacji zero pogaduszek itd. dobra konfiguracja sieci i kompow i masz spokoj bez podgladania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Puki co, nie mam dostatecznych uprawnień, żeby wprowadzać jakieś ograniczenia- robię to, o co mnie proszą :) O konfigurację kompów już pytałem i na razie nie potrzebują tego. Więc? ;) Przydało by syę, żeby program potrafił odsegregować reklamy ( spam) od głównych stron, bo raport jest bez tego bardzo nie czytelny. Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) moge tylko wspoczuc masz fajna robote :( administracja bez uprawnien ^^!! Edytowane 13 Grudnia 2005 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 a tak powaznie to wlasciwie wszystko masz w ISA microsoft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Skoro zapytałem o coś lepszego, to znaczy , że nie jest wystarczający - to, co mi brakuje już wypisałem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 wlasnie dalem namiar kumplowi tez nic nie wie o nikomercyjnych dodatkach do ISA ( wszystko platne :( ) http://www.gfi.com/downloads/downloads.asp...d=WEBMON&lid=EN http://www.nonags.com/nonags/servt32.html http://www.softaward.com/text/internet49-40.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Anasil naprawde niezły kombajn o olbrzymich możliwościach A jeżeli interesuje ci tylko i wyłącznie chęć widzenia co dany user robi w lanie to commview będzie idealnym narzedziem , poda ci wszystko jak na tacy jaki user po jakim porcie ile czasu , dosłownie wszystko , przetestowałem w praktyce ;) Tylko jedna uwaga przed monitorowaniem wybierz określoną grupe jaką chcesz śledzić bo w przeciwnym razie jak zaczniesz monitorować cały ruch w siecie to program zmuli chyba każdą maszyne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...