Skocz do zawartości
Mazzi

P2p Vs Www

Rekomendowane odpowiedzi

mieszkam w jednym z lubelskich akademikow. lubman chyba nas na ten rok akademicki uszczesliwil jakimis ograniczeniami, bo transfery, ktore teraz mam na p2p sa po prostu choro male w porownaniu z tamtym rokiem... jest strasznie :/

ale nie o tym chce mowic.

otoz jak mam wlaczonego dc++ i downl mam na poziomie 50kb/s zas upload porownywalnie, wtedy strony www praktycznie nei chca sie wlaczyc...

w czym jest problem? dc++ ustawic na inny port czy co, nie mam zadnego pomyslu, jedynie taka zaleznosc zauwazylem.

aha, podziekowania dla ludzi z lubmana !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol

normalne cale pasmo zajete wiec z jakiej racji mialyby stronki ladowac sie normal v>?

jasniej, jak cale pasmo?

druga sprawa, ze w ubieglym roku transfer potrafil przekraczac grubo 1MB/s, szczegolnie jak z sieci akademickiej szlo, i wszystk obylo ok... czy az tak ucieli transfery czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że nie możesz przeglądać stron podczas ściągania to kwestia tego, że łącze jest "zatkane". Pakiety odpowiedzialne za kontrolę przepływu danych są wysyłane z niższym priorytetem, gdzie powinny mieć najwyższy priorytet (właśnie po to, aby np. strony internetowe chodziły należycie). Program, który to zmienia to np. cFosSpeed.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że nie możesz przeglądać stron podczas ściągania to kwestia tego, że łącze jest "zatkane". Pakiety odpowiedzialne za kontrolę przepływu danych są wysyłane z niższym priorytetem, gdzie powinny mieć najwyższy priorytet (właśnie po to, aby np. strony internetowe chodziły należycie). Program, który to zmienia to np. cFosSpeed.

thnx za konkretna odp. zaraz sprobuje dorwac tego progsa i zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thnx za konkretna odp. zaraz sprobuje dorwac tego progsa i zobaczymy :)

dalej d@pa :mur:

chyba o transferach z ubieglego roku akademickeigo trzeba zapomniec...

strasznie dziala ten net i nci nie mzona poradzic, z tego co mwoia na miasteczku akademickim jest to samo, wiec cosik lubman pooral :mur:

Podziekowania dla ludzi lubmana :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi