Klawiczek Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Witam podkrecilem mojego Semprona na standardowym chlodzeniu z 1.75 na 2.0Ghz Czyli z 2500+ na 2800+ temperatura podczas siedzenia w necie i sluchania muzyki wynosi okolo 45-48stopni natomiast a podczas grania wzrasta do 51-56 stopni czy ta temperatura jest dobra predkosc wiatraka okolo 3375 rpm.Mam zamiar kupic wentylator do obudowy aby zmiejszyc w jakim stopniu temperature podzespolow.Jaki polecacie tak do 30-40zł mialem jeden ale byl glosniejszy niz wetylatro samego procka musialem go odlaczyc. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 a jak pasta termoprzewodząca? no temperatura nie za bardzo... tu nie chodzi o wentylator tylko o radiator i o paste no i o nawiew :P czyli wentylator ale najbardziej jak radiator odbiera cieplo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 mowisz ze o paste heh jasne d:: roznica miedzy OCZ ,Arctic 5 a np. srebna titan to max 1-2 stopnie granica bledu (uzyskanie maks przewodnosc. temp.) jak na standard. chlodzenie to jest OK chcesz miec mniejsza to zaloz cosik z HeatPipe i dobry nawiew, przeciag w budzie zarowno na grafe jak i mostki wtedy obnizysz temp. CPU takze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melsoon Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 hmm?? jak ja mialem kiedyś tam standardowo ustawionego antka 2400+ to temp max w stresie na chłodzeniu Spire WhisperRock III (który tera jes pociachany i códownym sposobem założony na NB) dobijał w lecie do chyba do 47? a w ilde chyba 39, buda zawsze otwarta jesli chodzi o temp twojego proca to spoko, ale wiem, ze to drażni, do 80 stopni jeszcze mu brakuje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość metall2 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ja na 198*10 mam w stresie (po tak 4h) 43 stopnie... Zasługa Spire Whisperrocka IV i wentylka w budzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...