Skocz do zawartości
Klawiczek

Jaka Temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam podkrecilem mojego Semprona na standardowym chlodzeniu z 1.75 na 2.0Ghz Czyli z 2500+ na 2800+ temperatura podczas siedzenia w necie i sluchania muzyki wynosi okolo 45-48stopni natomiast a podczas grania wzrasta do 51-56 stopni czy ta temperatura jest dobra predkosc wiatraka okolo 3375 rpm.Mam zamiar kupic wentylator do obudowy aby zmiejszyc w jakim stopniu temperature podzespolow.Jaki polecacie tak do 30-40zł mialem jeden ale byl glosniejszy niz wetylatro samego procka musialem go odlaczyc. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowisz ze o paste heh jasne d:: roznica miedzy OCZ ,Arctic 5 a np.

srebna titan to max 1-2 stopnie granica bledu (uzyskanie maks przewodnosc. temp.)

jak na standard. chlodzenie to jest OK

chcesz miec mniejsza to zaloz cosik z HeatPipe i dobry nawiew, przeciag w budzie zarowno na grafe jak i mostki wtedy obnizysz temp. CPU takze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm?? jak ja mialem kiedyś tam standardowo ustawionego antka 2400+ to temp max w stresie na chłodzeniu Spire WhisperRock III (który tera jes pociachany i códownym sposobem założony na NB) dobijał w lecie do chyba do 47? a w ilde chyba 39, buda zawsze otwarta

jesli chodzi o temp twojego proca to spoko, ale wiem, ze to drażni, do 80 stopni jeszcze mu brakuje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...