R19K10S Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Cześć Zwracam sie do Was o pomoc w nastepującym temacie. Chciałbym z kumplem polączyć dwa komputery drogą radiową z możliwością udostępnienia mu internetu. Ja posiadam już od jakiegoś czasu router Linksys-a AG 241 który nie posiada AP. Zakupiliśmy już dwie radiówki D-Linka DWL-G520+, co jest potrzebne jeszcze do naszej sieci żebyśmy mogli połączyć oba komputery w sieć z możliwością udostępnienia mu łącza (chciałbym ominąć konieczność zakupu nowego routera z AP) kumpel doradził mi zakup zwykłego AP bez modemu. W końcu nie wiem co mi jest potrzebne do tej sieci. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Sam AP bez routera. Dobrze Ci kolega doradzil. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 a ja bym ci doradzil kupno dwoch access pointow pracujacych w trybie mostu. najwydajniej i najbezpieczniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Tez bym tak radzil, ale nie smialem nawet, bo na ogol wszyscy oszczedzaja jak moga, a potem skarza sie ze jest zle. Jak to pshem powiedzial najwydajniej i najbezpieczniej, ale jak zwykle jest minus -> nienajtaniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...