Yansen Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Sprawa jest prosta jak kopanie ziemniaków. Mam komputer ze stałym (wewnątrz sieci) przydzielonym przez admina IP (192.168.64.134 gwoli ścisłości z maską 255.255.255.0) . Całość wygląda tak: Antenka->AP->Mój komputer Do AP podipięty jestem tylko ja i nikt inny. Od wczoraj pojawia mi się komunikat "Istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci." po czym przestaje działać internet. Dzwoniłem do firmy ale wygląda na to, że facet który odebrał telefon wie o sieciach mniej niż ja (czyli nic...). Wygląda mi to na atak z podmianą numeru MAC. Co mogę zrobić. Ewentaualnie jeśli ktoś podpina się na "lewo" korzystając z mojego IP jak mu utrudnić życie? Żeby było jeszcze zabawniej nie mam dostępu do swojego AP (panowie którzy zakładali załorzyli hasło i basta). Ten AP to Planet 1963A. Yansen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 jakis osiol robil ta siec :((((((((((((((( ale dziwne jakim cudem :P macie filtrowanie MACa i stale IP i ktos sie podlaczyl? moze to sam ADMIN ? :D nie ci dadza nowe IP zmien maca daj cynk do admina i juz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...