Skocz do zawartości
Xytras

Problem Z Dyskiem Barracuda 7

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj kupilem dysk jak w temacie ;-)

Nie wiem dlaczego ale po zainstalowaniu windowsa jak wchodze do partition magic 8 to wyswietla mi sie blad jak na ponizszym zdjeciu:/

Nie wiem co mam robic, nie potrafie ani wyczyscic tego dysku ani zlikwidowac tego bledu, ma ktos jakies sugestie jak to zrobic??

dzieki z gorypost-20846-1134526846_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.seagate.com/support/disc/specs/...t3200822as.html

Komunikat jest jednoznaczny - dysk ma geometrię 16383/16/63 (C/H/S), a zdaniem programu ktoś utworzył na nim partycję w oparciu o zupełnie inne parametry (15 H / 30S). Pozostaje pytanie czy ta wersja PM8 w ogóle obsługuje dyski SATA lub dyski >137GB ;)

Często się zastanawiam po co ludzie używają PM, ale pewnie teraz też nie dostanę sensownej odpowiedzi :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradzilem sobie moze w malo elegancki sposob ;-)

Wywalilem partycje narzedziem systemowym XP, zalozylem nowe i juz jest wszystko git :]

A co do PM, to moze racja :/

A jest juz wersja ktora obsluguje SATA??

Bo fakt jest faktem ze ta PM8 chyba mojego MAxtora 160GB nie widziala w calosci, ucinala mi chyba do 120GB albo wiecej troszke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi