brulion Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Czesc! Zauważyłem, ze moja swinka-skarbonka troche spuchła, wiec postanowilem ja troche odciazyc i zainwestowac w sprzet audio do mojego kompa. Wygrzebalem z niej jakies 500 zeta i teraz zastanawiam sie co kupic. Sek w tym ze sie na tym kompletnie nie znam. I tu potrzebuje waszej pomocy :D Co daje lepszy efekt: dobra karte dzwiekowa (X-Fi, czy co tam jest teraz popularne..) + srednie sluchawki, czy moze jakas starsza dzwiekowke (np. Audigy2 ) + Sennheisery HD 5xx ?? Od czego bardziej zalezy jakosc dzwieku z kompa ?? Obecnie mam AC`97 na plycie głownej + glosniki Mediona 2x30W kupione na promocji w Niemczech pare lat temu. Czy wogole gra jest warta swieczki jesli zamierzam sluchac glownie muzy z mp3-jek 128/192 kbps rock/metal/alternatywa (+gry ofkose :D ) ?? Z gory dzieki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) 1. Kupisz syfiaste słuchawki, dobrą kartę będziesz maił syf, i na odwrót, trzeba dość równomiernie podzielić budżet. 2. X-fi nie polecam bo wydasz na nią co najmniej 450zł a 50 zł na słuchawki to śmiech na sali znalazło by się jeszcze kilka argumentów ale nie chce mi się pisać 3. Ja proponuję Ci jakieś takie patenty, jeśli będziesz zainteresowany to spokojnie znajdziesz ludzi którzy Ci to zrobią (osobiście raczej tą opcje bym polecał). 4. Jeśli ww opcja Cię nie zainteresuje to chyba tylko zostaje poszukać A2 ZS 5. Co do słuchawek to się nie znam za bardzo ale TU poczytaj to coś znajdziesz. Podsumowując czy wybierzesz A2 czy PCM + słuchawki myślę że spokojnie zmieścisz się w 500pln lub ewentualnie będziesz musiał dołożyć jakieś 50zł. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Bartek-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 większy wpływ na dźwięk mają zdecydowanie słuchawki :) wiem bo mam, a raczej miałem Sennheiser HD 212PRO i dźwięk na nich był zdecydowanie "wyraźniejszy" niż po zakupie X-FI a co do słuchawek to polecam ci mój nowy zakup :) Sennheiser HD 555 http://allegro.pl/show_item.php?item=76511420 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) To nie świadczy o tym że słuchawki są ważniejsze, tylko o jakości wyjścia X-Fi „system zagra tak dobrze jak jego najsłabsze ogniwo” Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Bartek-83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brulion Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 BTW: wiecie cos o sluchawkach SENNHEISER HD-570 Symphony ?? znalazlem za jakies 300 w jednym miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 BTW: wiecie cos o sluchawkach SENNHEISER HD-570 Symphony ?? znalazlem za jakies 300 w jednym miejscu z czego wyczytałem w necie to ludzie zachwalali te słuchawki :) i za 300zł opłaca się je brać (nówki??) cena min. w sklepach oscyluje w granicach 450zł, a hd 555 400zł co nie zminia faktu że nowa seria gra lepiej :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...