Katos Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam Dostałem kompa ale oczywiście co to by było jak by działał, problem wygląda następująco: Komputer odpala się, wykrywa urządzenia jednak po wykryciu ich ekran powinien mignąć powinna przelecieć ta tabelka z info o kmpie i powinien zbotowac system. Jednak po mignięciu ekranu zamiast tabelki i botowania komp wywala mi u góry migający kursor i na tym kończy. Odłączyłem wszystkie urządzenia i dalej to samo, bios testując ram nie zgłasza problemów, załadowałem w biosie podstawowe ustawienia a później także zresetowałem baterią bo zworki nie ma i w ciąż to samo. Już nawet chciałem wgrać nowy bios ale przecież komp nie dochodzi do botowania wiec nie ma możliwości wystartowania z dyskietki startowej. Z moich ustaleń wynika ze owa dolegliwość powstała po resecie w trakcie instalacji xp jednak to nic pewnego. Obstawiał bym uszkodzony bios lub płytę ale co ja ta wiem :P, macie jakieś przypuszczenia, sugestie, porady? Komp to: Zas. codegen 300W 350mhz Tekram P5MVP-A4 256 ram I jakaś tam kara graficzna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A system w ogóle jest wgrany?? :huh: Może dysk jest walnięty albo pamiątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katos Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Przypuszczam ze nie jest wgrany ale sek w leży w tym ze nie mogę nic zbotowac ani dyskietki ani cd bo po prostu w tym monecie kiedy to powinno nastąpić to na ekranie pojawia się tylko migający kursor dosa ale oczywiście nic nie mogę zrobić, miękki reset z kawy również nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A w biosie masz poustawiane żeby botował z dyskietki albo cedeka najpierw, czy od razu z dysku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katos Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 W woli wyjasniena, po glebszych ustaleniach wyszlo na to ze uszkodzona zostala plyta glowna lub bios komputer. Tak wiec nic nie da sie zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...