Skocz do zawartości
Konrad_

Koss Portapro Vs Sennheiser Eh 250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam w planach zakup głośników do kompa i discmana i w związku z tym mam pytanie, które z głośników które są w nazwie tego topicu będą do tego lepsze? zaznaczam iż nie interesują mnie gry, tylko i wyłącznie muzyka, przede wszystkim rock i coś w stylu Linkin Park czy Limp Bizkit.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Portapro są niezłe tak samo jak i eh 250 (sam je posiadam).

Róznica jest taka, że Portapro to konstrukcja otwarta, a senki są zamknięte. Z każdego wyboru powinieneś być zadowolony.

P.S. na święta wujek zrobił mi miły prezent, mianowicie kupił mi Sennheisery hd-25 (do kompa) i shure e4 (do mp3playera)- Fajny wujek :), jestem tym faktem w niebo wzięty. Jeszcze nie mogę usłyszeć jak one grają, sprawdzę dopiero w Wigilie i podzielę się swoimi wrażeniami.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedź

zdaje sobie doskonale sprawe że oba modele są niezłe, audiofilem nie jestem więc cudów nie wymuszam i nie oczekuje. Chodzi mi przede wszystkim o muze w stylu Pink Floyd Scorpions Linkin Park Alice Cooper Natasha St Pier - te klimaty, w takim razie co będzie lepsze?(do discmana ale przede wszystkim chyba do kompa bo na nich słucham najwięcej i najczęściej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że jednak lepsze będą kossy portapro do Twoich potrzeb. W senkach jest sporo basu, natomiast kossy to konstrukcja otwarta i dokładniej przenosi średnie i wysokie tony. Poza tym portapro to słuchawki zachwalane wśród użytkowników, jeszcze nie spotkałem się ze złą opinią na ich temat. Myślę, że będą pasowały lepiej do muzyki jakiej słuchasz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi