B4rt3z Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Mam zalozony potencjometr na Volcano 7 i po jakims czasie uzytkowania obroty zaczely skakac a maksymalne osiagaly tylko 3700 (powinno byc kolo 5000) gdy przelaczylem zasilanie wentyla z plyty na zasilacz to normalnie chodzil Jedno gniazdko na plycie juz mi wogle nie dziala, tez najpierw obroty skakaly a poten wentyl zatrzymal sie Nie wiem czy to wina potencjometru czy czegos innego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 piny z płyty dają mniejsze napięcia zawsze. podłącz sobei deltę pod płytę i pod wyjście z zasilacza, ciekawe przy której konfiguracji zostaniesz ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 O jaka delte chodzi bo troche nie rozumiem, A co moglo byc przyczyna skokow obrotow i to nie malym bo z 3500 do 2500, a jedno gniazdo juz mi padlo i nie wiem czy drugie to samo zaliczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ...Jedno gniazdko na plycie juz mi wogle nie dziala, tez najpierw obroty skakaly a poten wentyl zatrzymal sie... sprawdz w manualu ile amper dopszuszcza producent Twojej plyty na 1 gniazdku - standard to 0.5A (V7 ma 0.45 max) dlatego mocne wentylatory podlacza sie do zasialcza a do plyty tylko czujnik obrotow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Mam zalozony potencjometr na Volcano 7 i po jakims czasie uzytkowania obroty zaczely skakac a maksymalne osiagaly tylko 3700 (powinno byc kolo 5000) gdy przelaczylem zasilanie wentyla z plyty na zasilacz to normalnie chodzil Jedno gniazdko na plycie juz mi wogle nie dziala, tez najpierw obroty skakaly a poten wentyl zatrzymal sie Nie wiem czy to wina potencjometru czy czegos innego?? jak masz sam potencjometr to tak już jest. maiłem tak samo na V6cu+, założyłem potencjometr i po kilku minutach obroty pływały. potencjometr się nagrzewał w wyniku czego zmieniał swoja rezystancję i obroty wiatraka "skleiłem" więc prosty układzik który sterował napęciem wiatraka przy pomocy tranzystorka i po bólu.wyniosło mni eto ok. 3-5 złociszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...