Kromsde Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Sprawa wyglada nastepujaco: Mam Athlona XP 1800 na plycie glownej Soltek`a SL-75DRV4 na VIA Apollo KT266A, z pamieca DDR (256MB). Gdy w BIOS`ie zmieniam CPU Clock z 100Mhz do np. 132Mhz to przestaje mi windoza startowac, albo komputer nie reaguje..i spowrotem musze CPU Clok zmienic na 100Mhz, wtedy procesor pracuje z predkoscia 115MHz stabilnie ale "wolno" :wink: Im wyzszy CPU Clock tym zachowanie komputera staje sie trudniejsze do przewidzenia. NIe jestem pewien, ale mi sie wydaje, ze powinienem przy okazjii zmienic CPU Vcore...nie stety ale nie wiem na ile. W dziedzinie podkrecania nie czuje sie za pewnie...jestem zielony :( dlatego tez serdecznie prosze o pomoc. Z Gory serdeczne dzieki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Buhaha człowieku ten proc ma standartowo 133mhz ustaw tyle i powinno dzilać pewnie zworke na plycie sie zmienia zeby sie dzielnik pci przestawil na 1/4 nie dziwne ze ci ne rusza na 132 na dzielniku 1/3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kromsde Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Tak to jest jak sie dokumentacji nie czyta... Ale problem i tak zostal juz rozwiazany. Dziekowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...