Portal Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Witam Mam zamiar kupic UPS EVER NET 700 i zwiazku z tym mam pytanie - czy nalezy stosowac dodatkowo listwe zasilajaca z filtrem przed lub po UPS ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 a po co w tym upsie masz juz filtr na wyjsciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Witam Mam zamiar kupic UPS EVER NET 700 i zwiazku z tym mam pytanie - czy nalezy stosowac dodatkowo listwe zasilajaca z filtrem przed lub po UPS ? własciwie te listwy to tak jak byś sobie bezpieczniki topikowe w kabel zasilajacy wlutował czasami nawet nie zdąza sie przepalić a kom diabli biorą w ups są filtry antyzwarciowe anty przepięciowe .ale listwa nigdy nie zawadzi zawsze to jednak 1 zabezpieczenie wiecej a koszt takiej listwy niski. choć przy upsie wydaje mi sie ze mija sie to z celem ups sam powinien wyrównać ewn skoki czy pusacje napiec. no ale róznie to z nimi bywa.ja bym zalożył przed upsem(co by sie przy przepieciu) in nie spalił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Nie powinno/wolno zakładać listwy po UPS-e - jak już musisz to przed. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 a co wogle sadzicie o zasilaczach firmy EVER szczegolnie z serii NET ? jak sie sprawuja itp ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 kolega mi opowiadal o tym jak przerbic upsa zamiast tyk jego firmowych akumulatorow podlaczyc akumulator samochodowy i qrde serwerownie mozna utrzyamc ladowanie lekko trzeba przerobic podlaczyc pod sterownik prostownik i dzial tylko sporo miejsca zajmuje elektronik powiedzial ze listwy sa gofno warte ups to dopiero jest zabezpieczenie a listwa sie spali cala i gofno z niej bedzie prosty przyklad wystawic na dzialanie pioruna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 kolega mi opowiadal o tym jak przerbic upsa zamiast tyk jego firmowych akumulatorow podlaczyc akumulator samochodowy i qrde serwerownie mozna utrzyamc ladowanie lekko trzeba przerobic podlaczyc pod sterownik prostownik i dzial tylko sporo miejsca zajmuje elektronik powiedzial ze listwy sa gofno warte ups to dopiero jest zabezpieczenie a listwa sie spali cala i gofno z niej bedzie prosty przyklad wystawic na dzialanie pioruna Popieram! Listwa to całe goowno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 kolega mi opowiadal o tym jak przerbic upsa zamiast tyk jego firmowych akumulatorow podlaczyc akumulator samochodowy i qrde serwerownie mozna utrzyamc ladowanie lekko trzeba przerobic podlaczyc pod sterownik prostownik i dzial tylko sporo miejsca zajmuje elektronik powiedzial ze listwy sa gofno warte ups to dopiero jest zabezpieczenie a listwa sie spali cala i gofno z niej bedzie prosty przyklad wystawic na dzialanie pioruna Taa, wiem cos o tym. Niedaleko mnie w slup trafil piorun, z gniazdek polecialy iskry, a listwa jak dzialala tak dziala nadal, tyle tylko ze z przebarwiona on pradu wtyczka... czego natomiast nie moza o starym zasilaczu powiedziec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 czyli mial racje ze listwa to nic nie zabezpieczy czyli nie wart o 30zł wydawac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...