Skocz do zawartości
Portal

UPS a listwa zasilajaca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar kupic UPS EVER NET 700 i zwiazku z tym mam pytanie - czy nalezy stosowac dodatkowo listwe zasilajaca z filtrem przed lub po UPS ?

własciwie te listwy to tak jak byś sobie bezpieczniki topikowe w kabel zasilajacy wlutował czasami nawet nie zdąza sie przepalić a kom diabli biorą w ups są filtry antyzwarciowe anty przepięciowe .ale listwa nigdy nie zawadzi zawsze to jednak 1 zabezpieczenie wiecej a koszt takiej listwy niski. choć przy upsie wydaje mi sie ze mija sie to z celem ups sam powinien wyrównać ewn skoki czy pusacje napiec. no ale róznie to z nimi bywa.ja bym zalożył przed upsem(co by sie przy przepieciu) in nie spalił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega mi opowiadal o tym jak przerbic upsa

zamiast tyk jego firmowych akumulatorow podlaczyc

akumulator samochodowy i qrde serwerownie mozna utrzyamc

ladowanie lekko trzeba przerobic podlaczyc pod sterownik prostownik i dzial tylko sporo miejsca zajmuje

elektronik powiedzial ze listwy sa gofno warte ups to dopiero jest zabezpieczenie a listwa sie spali cala i gofno z niej bedzie prosty przyklad wystawic na dzialanie pioruna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladowanie  lekko trzeba przerobic podlaczyc pod sterownik prostownik i dzial tylko sporo miejsca zajmuje

elektronik powiedzial ze listwy sa gofno warte ups  to dopiero jest zabezpieczenie a listwa sie spali cala i gofno z niej bedzie prosty przyklad wystawic na dzialanie pioruna

Popieram! Listwa to całe goowno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladowanie  lekko trzeba przerobic podlaczyc pod sterownik prostownik i dzial tylko sporo miejsca zajmuje

elektronik powiedzial ze listwy sa gofno warte ups  to dopiero jest zabezpieczenie a listwa sie spali cala i gofno z niej bedzie prosty przyklad wystawic na dzialanie pioruna

Taa, wiem cos o tym. Niedaleko mnie w slup trafil piorun, z gniazdek polecialy iskry, a listwa jak dzialala tak dziala nadal, tyle tylko ze z przebarwiona on pradu wtyczka... czego natomiast nie moza o starym zasilaczu powiedziec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...