^TeHaC^ Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Chce na nią włożyć nowego Athlonika (T-Bred 0,13) 1700+ i go troche popędzić :) Ponieważ mam pamięci 266 (Kingston) także interesuje mnie głównie mozliwość zwiększania mnożnika (ale też częstotliwości FSB). No ale przede wszystkom stabilnośc i bezawaryjność... Co polecacie z tych dwóch? (kasy mi na Asusa czy Abita nie styknie) Pozdrawiam tehac@o2.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 A po kiego grzyba CI ten Abit czy Asus ? Asusy sie jaraja a Abit zdecydowanie obnizyl loty i dzis to sredniak. Moim zdaniem dzis rzadzi wlasnie MSI. Gigabyte i he he srebrne SOYO Stary bierz tego MSI na KT 400 i masz obsluge AGP x 8, Serial Ata. USB 2.0, Blue Tooth i na dodatek to w tej chwili jedyny chipset obslugujacy Athlony 333 FSB :) Ja mam co widzisz i jestem bardzo zadowolony bo : - mozesz smialo krecic szyna 280 mnoznik 15 - w/w plusy pozwalaja mi tylko czekac na kase moge robic porzadny upgrade - dwa razy plyta na skutek zbyt silnego podkrecenia mi sie zaksztusila ale wystarczyl reset i po problemie, zerowa awaryjnosc a stabilnosc hmm :) nie mam zwiechy jak sam nie namieszam to komp chodzi przez 3 dni i wszystko stabilnie - masz sliczna czerwona plytke co ja wszyscy wiedza wplywa kozystnie na wydajnosc kompa ;)...zartowalem ale ten kolorek naprawde mi sie podoba :) A na koniec...zmien pamieci na 333 bo z 400 narazie nie ma sensu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Jak chcesz podkręcać mnożnikiem to raczej MSI, bo Gigabyte to raczej jest od FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Z tego co napisałeś wybrałbym gigabyte ale gdyby coś innego wchodziło w grę to zdecydowanie Epox 8K9A 450zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 A po kiego grzyba CI ten Abit czy Asus ? Asusy sie jaraja a Abit zdecydowanie obnizyl loty i dzis to sredniak. Moim zdaniem dzis rzadzi wlasnie MSI. Gigabyte i he he srebrne SOYO Stary bierz tego MSI na KT 400 i masz obsluge AGP x 8, Serial Ata. USB 2.0, Blue Tooth i na dodatek to w tej chwili jedyny chipset obslugujacy Athlony 333 FSB :) Ja mam co widzisz i jestem bardzo zadowolony bo : - mozesz smialo krecic szyna 280 mnoznik 15 - w/w plusy pozwalaja mi tylko czekac na kase moge robic porzadny upgrade - dwa razy plyta na skutek zbyt silnego podkrecenia mi sie zaksztusila ale wystarczyl reset i po problemie, zerowa awaryjnosc a stabilnosc hmm :) nie mam zwiechy jak sam nie namieszam to komp chodzi przez 3 dni i wszystko stabilnie - masz sliczna czerwona plytke co ja wszyscy wiedza wplywa kozystnie na wydajnosc kompa ;)...zartowalem ale ten kolorek naprawde mi sie podoba :) A na koniec...zmien pamieci na 333 bo z 400 narazie nie ma sensu nie wiem po czym twierdzisz ze asusy sie tak jaraja. Dla mnie to jedne z najstabilniejszych plyt fakt ze trzeba zaplacic za nie troche drozej ale mysle ze sa warte swojej ceny. Jesli mialbym wybierac z tych dwoch plyt wybralbym GB ze wzgledu na duza wydajnosc ale tak szczerze powiedziawszy to jesli masz zamiar zmieniac plyte glowna to zmien juz na nForce 2 polecam Epox 8RDA(+) lub Asus A7N8X swietne plytki duze mozliwosci overclockerskie dual DDR itd. itp. p.s. athlony fsb333 obsluguje Epox, GB, Asus, Abit.... nie tylko MSI pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 ja uzywam mlodszego brata kt4 ultra i gdybym mial zmieniac to bez zastanawiania wzialbym kt4 ultra. jesli choc troszke bedzie przypominac swojego mlodszego brata kt3 ultra to naprawde nie bedzie zly wybor. jesli idzie o stabilnosc, to naprawde jak dobrze ustawisz all w biosie i zasilki nie masz na maksa dupowatej to 0 zwiech restartow czy innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l. fsb bez problemu wyciagasz do 166mhz (w moim przypadku zasilator nie wyrabia wiecej niz 160 :cry: ) ja bym zaufal msi :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Jak chcesz podkręcać mnożnikiem to raczej MSI, bo Gigabyte to raczej jest od FSB.czy masz jakies linki do testow po ktorych wyciagasz takie wnioski? chetnie poczytam :wink: mialem spora przerwe ale z tego co pamietam msi na kt333 swietnie sie krecila fsb a gigabyty na kt333 dosc slabo. ale coz moze kt400 przyniosla diametralne zmiany :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 No właśnie, nie tylko MSI obsłuży fsb 333.Ja mam tą płytke i się z niej ciesze.Pozatym mnożnik też można manipulować ale za pomocą dipów (przełączników) i to może troszke dziwny sposób :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 p.s. athlony fsb333 obsluguje Epox, GB, Asus, Abit.... nie tylko MSI o KT 400 mowilem nie o firmie MSI A to o jaraniu slyszalem takie glosy jak kupowalem swoja plytke kilku kolesi mi odradzalo polecajac MSI...nie wydaje mi sie zeby mieli w tym jakis cel...ale kto wie, kto wie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 p.s. athlony fsb333 obsluguje Epox, GB, Asus, Abit.... nie tylko MSI o KT 400 mowilem nie o firmie MSI A to o jaraniu slyszalem takie glosy jak kupowalem swoja plytke kilku kolesi mi odradzalo polecajac MSI...nie wydaje mi sie zeby mieli w tym jakis cel...ale kto wie, kto wie ;) sorry ale nie wiem jaki sens byl w tym zdaniu jesli gigabyte jest na tym samym chipsecie :? A co do jarania to trzeba bylo tak od razu ze ci mowili a nie sam sprawdziles :lol: pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Dostaje dziale z MSI ;)...a tak na serio to wiem ze to co mam jest ok i jakos Gigabyte mnie nie przekonuje. Mialem wybor kupilem MSI i nie zaluje ze nie jest to Gigabyte zyskalem zaufanie do stabilnosci i solidnosci MSI a kiedys w zyciu nie kupilbym MIcroStara Moim zdaniem dzis ta firma jest nr 1 i ani GB ani Abit (a szkoda) ani Asus nie budza we mnie takiego zaufania...jeszcze zostaje moje ulubione SOYO wiec moze kiedys zmienie czerwien na srebro Dzis polecam czerwien MSI PS: co ja z ta czerwienia ? to jakas obsesja ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 po prostu obsesja!! ...MSI i czerwony kolor no. 1 ;) ;) ;) ;) :D no coz kazdy ma swoje zdanie ja moge to samo powiedziec o Asusie chociaz z MSI tez mialem stycznosc i zlego slowa nie powiem na ta plyte (no moze poza kolorem) ale jak dla mnie to w gre wchodza tylko Asus lub Epox miedzy innymi na duuuze mozliwosci overclockerskie :P pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Ja bym bral GIGABYTE GA-7VAX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...