Skocz do zawartości
sir.maximus

Nagrywarka Sony Dvd Rw Dw-u54a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczow. :)

Mam problem ze swoja nagrywarka (SONY DVD RW DW-U54A) w laptopie SONY PCG-GRT260ZG.

Objawy sa nastepujace:

- plytki CD-R i CD-RW - zapisuje i odczytuje bez jakichkolwiek problemow B)

- plytki DVD - odczytuje wszystkie plyty nagrywane na roznych nagrywarkach, zarowno "+", "-" jak i "RW"

- :sad: problem pojawia sie kiedy to ja chce nagrac DVD'ki na swojm kompie, w NERO (6.6.0.6) pojawia mi sie taki komunikat:

"Rozpoczeto buforowanie plikow

ZAkonczono buforowanie plikow

Rozpoczeto zapis z predkoscia 4x (5 540 KB/s)

SONY DVD RW DW-U54A

Nieprawidlowy dysk!

Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD

Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD zakonczylo sie powodzeniem

Zapis z predkoscia 4x (5540 KB/s) nie powiodl sie!"

Uzywalem juz roznych plytek: HP, Benq, Dysan, TDK i wiele innych :mur: .... i jak narazie znalazlem tylko Memorex DVD-RW i Memorex DVD-R na krore mi nagrywa (Memorex DVD+R tez wyprobowalem ale bez powodzenia).

Szukalem sterownikow do tego urzadzenia ale nie znalazlem nowszego od tego ktory mam (nota bene chyba zaden do tej pory nie wyszedl).

A moze zmiana programu na nowszy lub inny by cos pomogla - bede musial sprobowac, ale i tak bede wdzieczny za jakakolwiek rade i pomoc.

Z gory dziekuje - sir.maximus

PS. Wesolych Swita Bozego Narodzenia oraz Szampanskiego Sylwestra B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi