sir.maximus Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Witam forumowiczow. :) Mam problem ze swoja nagrywarka (SONY DVD RW DW-U54A) w laptopie SONY PCG-GRT260ZG. Objawy sa nastepujace: - plytki CD-R i CD-RW - zapisuje i odczytuje bez jakichkolwiek problemow B) - plytki DVD - odczytuje wszystkie plyty nagrywane na roznych nagrywarkach, zarowno "+", "-" jak i "RW" - :sad: problem pojawia sie kiedy to ja chce nagrac DVD'ki na swojm kompie, w NERO (6.6.0.6) pojawia mi sie taki komunikat: "Rozpoczeto buforowanie plikow ZAkonczono buforowanie plikow Rozpoczeto zapis z predkoscia 4x (5 540 KB/s) SONY DVD RW DW-U54A Nieprawidlowy dysk! Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD zakonczylo sie powodzeniem Zapis z predkoscia 4x (5540 KB/s) nie powiodl sie!" Uzywalem juz roznych plytek: HP, Benq, Dysan, TDK i wiele innych :mur: .... i jak narazie znalazlem tylko Memorex DVD-RW i Memorex DVD-R na krore mi nagrywa (Memorex DVD+R tez wyprobowalem ale bez powodzenia). Szukalem sterownikow do tego urzadzenia ale nie znalazlem nowszego od tego ktory mam (nota bene chyba zaden do tej pory nie wyszedl). A moze zmiana programu na nowszy lub inny by cos pomogla - bede musial sprobowac, ale i tak bede wdzieczny za jakakolwiek rade i pomoc. Z gory dziekuje - sir.maximus PS. Wesolych Swita Bozego Narodzenia oraz Szampanskiego Sylwestra B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...