Skocz do zawartości
Rocco

P4 1.8-Gainward 4 440 MX PP! Pro - Need Help :o)

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Kupilem sobie niedawno kompa, niestety konfiguracja pozostawia duzo do zyczenia. Postanowilem go troche podkrecic. Po kilku probach , okazalo sie ze sam sobie chyba nie dam rady , to nie takie proste ;) . Wiec zwracam sie panowie do was. Bo przegladalem juz pare stronek na temat Tweakowania , wiekszosc informacji na nich , to dla lamera takiego jak ja belkot :(.

Prosil bym jesli to jest mozliwe , opisanie najprotszego sposobu , na podkrecenie procka i mojej karty , lud podanie linka z informacjami dla zielonego :D. Softowe. Nie bede podlaczal lodowki do kompa ;).

Aha , bawilem sie w biosie , zmieniaja mnoznik dla procka , jest teraz 11x18 2gz , jak daje wiekszy mnoznik , to komputer mi sie restartuje gdy jest procesor zmuszony do pracy, co dziwne , temperatura (ktora sprawdzam na programiku dolaczonym do mojej plyty glownej (GB) ) temperatura nie przekraczala nawet 30 stopni przy mnozniku 125 , ale po odpaleniu programu-np Benchmarka (temp nie wiele wzrastala) komp sie restartowal.

Co to moze oznaczac ? Ktos mowil mi ze powinienem pobawic sie w biosie i zwiekszyc ilosc napiecia ... Ale ja nie wiem co gdzie i ile ... :)

Prosil bym o pomoc i wyrozumialosc.

Z gory dziekuje Chris-ak-Rocco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy ze podaj doklana konfig kompa producent pamieci jakie ? plyta glowna itd dokladny konfig pozniej ci powiem co jak chyba amsz plyte GB to masz ten program do oc albo bios reste moze byc bo co snie wyrzymuje pamieci dys k itd pamietaj zeby zablokowac pci i agp bo popsujesz twardziela albo co inego !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...