Elektron Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Mam problema sciaglem sem nowy bios (do plyty glownej) i chcem go zfashowac no ale jak zapisuje i biore zeby flashowal to zanika mi pol okna i wraca do dos-a. Czy ktos flashowal bios tej plytki albo wie co z tym jest nie tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 a jakim programem flasciach!esz bios ..i jaki to jest ami czy award ..ja polecam winflash ..działa z pod windy i jest prosciutki w obsłudze ..pozdro..ale radze uwazac ja ostatnio nie ten wgrałem i trzeba było 50 zł zapłacic za wgranie nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Mam Bios ami, flasciach!e go standardowo z pod dosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 jak ja na swojej msi jak flashowalem to sciagnalem paczuszke ze stronki msi w niej byla instrukcja, progz do flashowania i bios. dzialajac wedlug instrukcji bez najmnijeszych problemow sie flashnelo. kompa startowalem z cd botujacego (bo nie mam flopa) a flaszujacy programik i bios mialem na dysku (system plikow fat32) bez problemow sie flashowalo. moze sproboj jakiegos innego flashera?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Ja te sciagam z MSI i tam tez jest instrukcja i wszystko ale i tak mji sie pieprzy. A napewno wszystko robie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 to olej to...jesli komp chodzi ci dobrze to nie rób ubdate biosu..taki pisze na stronie ecs eheh wiec jesli nie jest ci to niezbedene to daj sobei spokuj bo najwyzej zepsujesz na swieta sobei kompa zobaczysz jak bedzie meka hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Najlepiej aktualizowac BIOS pod czystym DOS-em. A nie w Oknie DOS-a w Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 No przecież mówie że updatuje BIos tak jak to powiedziałeś Rider w czystym DOS-ie, i tak kupa. :(. Czy nikt nic nie wie jak to badziewie zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Ściągasz paczuszkę wrzucasz do jakeigoś katalogu. Ładujesz czystego DOS'a, wchodzisz do katalogu z biosem wpiszujesz amifl827.<span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> się programik, wchodzisz do opcji File wpisujesz ścieżke dostępu do pliku A6380VMS.370 i powinno śmigać. Jeśli nie pójdzie to spróbuj LiveUpdate z witrynki MSI. PS. W biosie opcja BIOS protection musi być disable :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 W takim razie robiłem błąd bo nie wpisywałem tej ścieżki dostępu, a z resztą pstępowałem tak samo. Jeżeli siem uda to napisze :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Najlepiej aktualizowac BIOS pod czystym DOS-em. A nie w Oknie DOS-a w Windows. widzisz, niektorzy, to chyba nie wiedza co to DOS, albo juz na dobre zapomnieli ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 A czy ktoś tu powiedział że aktualizuje Bios w oknie dos pod windą?? Poprostu nie wpisałem tej ścieżki dostępu bo jak sie pytałem to nikt mi o tym nie powiedział!! EDDY po co piszesz posty nie na temat!! Chyba że chcesz se troche nabić tych postów. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 W sumie to nie zajarzyłem, bo ja wiem że trzeba wpisać w File-load...i tam tą ścieżkę ale ja zapomłem że jak chce zasejwować bios to wtety mi sie pieprzy!!Więc jak odrazu zaczne flashować to może mi sie spieprzyć i bede misuał jechać do programatora, a nie chce bulić 40 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 A czy ktoś tu powiedział że aktualizuje Bios w oknie dos pod windą?? Poprostu nie wpisałem tej ścieżki dostępu bo jak sie pytałem to nikt mi o tym nie powiedział!! EDDY po co piszesz posty nie na temat!! Chyba że chcesz se troche nabić tych postów. :/ wyrazilem swoja opinie na jedna odpowiedz dyskutanta, wiec nie zarzucaj mi rozmowy OT, a postow nabijac sobie nie musze, bo majac kilka tysiecy postow na zupelnie innym forum nie musze sobie niczego nabijac (tam zreszta tego tez nie robie, po prostu siedzie tam juz bardzo dlugo i czesto pisze) co do Twego porblemy, to sciagnj odpowiedni programator do biosow AMI i go zaktualizuj, co za problem, to ja niewiem, nawet w AMI sie latwiej to robi, do tego potrzeba zaledwie 3 plikow na dyskietce, nie tak jak w przypadku AWARD, przebudowanej dyskietki startowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Najpierw Sformatuj Dyskietke i zaznacz opcje kopiuj pliki systemowe. Potem nagraj na Dyskietke program do flashowania ( POD DOS Oczywiscie) i nowy BIOS. Uruchom komputer z tej dyskietki ( Tylko wiersz polecen ) Po zalaldowania sie systemu uruchom program do flashowania. Przypominam ze naped dyskietek to z reguly a: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 a mi sie pokazuje jak chce flashować bios że "Bios nie pasuje do płyty" invalid ....... a biosy są oficjalne dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...