11111 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 wlasnie siedze na mandrivie 2006;p straszyzna siedzi i cos gada po kolacji, a ja insta;lowalem linuxa;] al mam problem... podzielilem partycje 25gb na swap-2,5gb i partycje linuxa (bodajze ext3)-22,5gb... odpalalm linuxa, klikam urzadzenia i widze 2napedy, naped dyskietek, 3 partycje (d1-ntfs-windaxp; d2-fat32-partycja ojca; d2-ntfs-partycja siory:wink: i jakies tam jeszcze local xxxxx... czy nie powinienem widziec tych 2 partycji, ktore utworzylem podczas instalacji, na wypadek gdybym chcial tam cos zapisac?? czy jest jakis sposo, aby to odblokowac? i jeszcze jedno jaki driver trzeba zainstalowac, zeby widziec te partycje pod windowsem?? i trzecie pytanko... czy moglby mi ktos krok po ktoku napisac co zrobic, aby w lilo byl na pierwszym miejscu winxp widoczny a nie linux??? z gory bi thx ps. wesolych;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 windows nie zobaczy partycji linuxa. Mozesz sprobowac za pomoca total commandera, podobno jest do niego wtyczka ktora umozliwia widzenie partycji linuxowych. A co do kolejnosci systemow w lilo to znajdz plik lilo.conf i zmien kolejnosc wpisow i ewentualnie to ktory ma sie pierwszy odpalac. thats all ;) Ps. i nawzajem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Stawiam na to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 windows nie zobaczy partycji linuxa. Mozesz sprobowac za pomoca total commandera, podobno jest do niego wtyczka ktora umozliwia widzenie partycji linuxowych. A co do kolejnosci systemow w lilo to znajdz plik lilo.conf i zmien kolejnosc wpisow i ewentualnie to ktory ma sie pierwszy odpalac. thats all ;) Ps. i nawzajem totalcmd obsługuje bodajże tylko ext2 i ext3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 totalcmd obsługuje bodajże tylko ext2 i ext3... Z reiserem (nie wiem jak z jego czwarta wersja) tez sobie radzi, podobnie zreszta jak ext2fs na ktorym jest bazowany ten plugin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...