teraw Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 witam mam smieszny problem mianowicie nagrywarka cdrw samsunga nagrywa i kasuje bez problemu cdrw natomiast cdr nie moze nagac wykrywa nosnik jako 0 bajtow a nero komunikuje mi iz "nosnik nie podlaczony" czyta wszystkie plyty bez problemu czy spotkal sie ktos moze z podobnym problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Po pierwsze napisz z jakich płyt korzystasz i na ilu płytach sprawdzałeś... (tzn mam nadzieje, że nie napisałeś tego wątku po tym jak nie chciał ci wypalić czegoś na pierwszej lepszej płycie którą miałeś pod ręką.) Pod drugie ten problem raczej kwalifikuje się pod serwis. Może wymiana biosu nagrywarki by coś pomogła, albo update nero, możliwe też, że pomógł by update sterowników, ale raczej nie powinien być konieczny i nagrywarka od razu powinna działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 oczywiscie sprawdzalem na roznych plytach chyba 5 czy 6 roznych producentow od plyty za 50gr od verbatima upgrade nero, sterow, ani firmware nie m chyba nic do tego bo wczoraj dzialalo a dzis nie sprobuje przeczyscic laser a jak nie to na serwis (oplaca sie czy lepiej kupic nowa?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Jak wczoraj działało a dziś nie chce to moze taśma nie jest dobrze wciśnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Raczej to nie taśma... W sumie można przeczyścić soczewkę. Są takie płyty ze "szczoteczką" z jednej strony, ale jeśli nagrywarka czyta to chyba soczewka jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Nie używaj płyt czyszczących, bardzo delikatnie czyść patyczkiem do uszu + płyn np do szyb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Płyty czyszczące są raczej metodą bezinwazyjną... Tzn nie trzeba rozkręcać sprzętu. Nie zdarzyło mi się, żeby taka płyta coś uszkodziła, więc zanim zacznie coś rozkręcać może jednak lepiej to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...