Skocz do zawartości
MW88

Przywracanie Ustawień Fabrycznych Na Płycie Głównej

Rekomendowane odpowiedzi

trochę nie ten dział. na karcie graficznej raczej nie da się zresetować biosa. przetaktowywałeś edytując bios karty, czy programami z poziomu windowsa ? jeśli to drugie, to uruchom kompa w trybie awaryjnum i tam wszystko odkręć tak jak było. karta wyłącza się przy wchodzeniu do systemu, czy od samego początku nie działa ? tzn widzisz ekran testu POST (tam gdzie komp sprwdza pamieć dyski itp.) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę nie ten dział. na karcie graficznej raczej nie da się zresetować biosa. przetaktowywałeś edytując bios karty, czy programami z poziomu windowsa ? jeśli to drugie, to uruchom kompa w trybie awaryjnum i tam wszystko odkręć tak jak było. karta wyłącza się przy wchodzeniu do systemu, czy od samego początku nie działa ? tzn widzisz ekran testu POST (tam gdzie komp sprwdza pamieć dyski itp.) ?

Karta wcale nie chce się włączyć przy starcie (nic się nie pokazuje) grzebałem w programie riva tuner coś przestawiłem, zresetowałem kompa i już się nie włączył na tej karcie, na innym kompie też nic (muszę jakoś przywrócić ustawienia fabryczne tej karty) tylko jak??:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba bedziesz musiał wgrać oryginalnego biosa, tutaj masz opisane jak to zrobić. co dokładnie zmieniłeś w rivatuner ? być może dałeś za duże taktowanie i uszkodziłeś kartę ...

w programie riva tuner grzebałem w oknie konfiguracji karty graficznej (widoczne są aktywne i nieaktywne jednostki pixel i Vertex Shader – tam gdzie odblokowuje się potoki

miejmy nadzieje że karta jest dobra (dysk pracuje tak samo jak zmieniłem mnożnik na procku tylko wtedy wystarczyło przełożyć zrorke i bios był czysty) czy wiesz gdzie znajdę bios do mojej karty??? Nie mam stałego łącza i nie mam za bardzo jak poszukać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi