MW88 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 witam posiadam płytę Asus A7N8X-X czy jest zworka na tej płycie gdzie resetuje się bios na Karcie graficznej??? Bo przetaktowałem i nie chce się wcale karta włączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 trochę nie ten dział. na karcie graficznej raczej nie da się zresetować biosa. przetaktowywałeś edytując bios karty, czy programami z poziomu windowsa ? jeśli to drugie, to uruchom kompa w trybie awaryjnum i tam wszystko odkręć tak jak było. karta wyłącza się przy wchodzeniu do systemu, czy od samego początku nie działa ? tzn widzisz ekran testu POST (tam gdzie komp sprwdza pamieć dyski itp.) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MW88 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 trochę nie ten dział. na karcie graficznej raczej nie da się zresetować biosa. przetaktowywałeś edytując bios karty, czy programami z poziomu windowsa ? jeśli to drugie, to uruchom kompa w trybie awaryjnum i tam wszystko odkręć tak jak było. karta wyłącza się przy wchodzeniu do systemu, czy od samego początku nie działa ? tzn widzisz ekran testu POST (tam gdzie komp sprwdza pamieć dyski itp.) ? Karta wcale nie chce się włączyć przy starcie (nic się nie pokazuje) grzebałem w programie riva tuner coś przestawiłem, zresetowałem kompa i już się nie włączył na tej karcie, na innym kompie też nic (muszę jakoś przywrócić ustawienia fabryczne tej karty) tylko jak??:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 chyba bedziesz musiał wgrać oryginalnego biosa, tutaj masz opisane jak to zrobić. co dokładnie zmieniłeś w rivatuner ? być może dałeś za duże taktowanie i uszkodziłeś kartę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MW88 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 chyba bedziesz musiał wgrać oryginalnego biosa, tutaj masz opisane jak to zrobić. co dokładnie zmieniłeś w rivatuner ? być może dałeś za duże taktowanie i uszkodziłeś kartę ... w programie riva tuner grzebałem w oknie konfiguracji karty graficznej (widoczne są aktywne i nieaktywne jednostki pixel i Vertex Shader – tam gdzie odblokowuje się potoki miejmy nadzieje że karta jest dobra (dysk pracuje tak samo jak zmieniłem mnożnik na procku tylko wtedy wystarczyło przełożyć zrorke i bios był czysty) czy wiesz gdzie znajdę bios do mojej karty??? Nie mam stałego łącza i nie mam za bardzo jak poszukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 tutaj możesz szukac biosa do twojej karty, ale najpierw mógłbyś napisać jaka to karta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MW88 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 tutaj możesz szukac biosa do twojej karty, ale najpierw mógłbyś napisać jaka to karta :) a tak zapomniałem:) to GF6600GT Galaxy - mam ją dopiero 4dni:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...