Minoshi Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 No więć mam router i podłączone do niego dwa kompy i chciałbym ustawić jakoś ten router aby widział sieć z firmy która mi dostarcza internet abym mógł grać na jednym i drugim kompie w gry na LANie bo teraz mój LAN jest tylko pomiędzy dwoma kompami,a chciałbym grać z ludźmi z całej sieci :). Jak to można ustawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 No więć mam router i podłączone do niego dwa kompy i chciałbym ustawić jakoś ten router aby widział sieć z firmy która mi dostarcza internet abym mógł grać na jednym i drugim kompie w gry na LANie bo teraz mój LAN jest tylko pomiędzy dwoma kompami,a chciałbym grać z ludźmi z całej sieci :). Jak to można ustawić? jezeli IP od providera nadawane przez DHCP po MAC adresie, to uzyj opcji klonowanie MAC w zakladce WAN lub wpisz recznie, to co wypluje ipconfig/winipcfg na kompie, na ktorym do tej pory kozystales z internetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minoshi Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 w zakładce WAN wpisałem nazwe hosta i wpisałem dwa dns'y, nic to nie dało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 masz po prostu dwie rozne sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...