Tiger1 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Witam Od pewnego czasu, gdy włączam kompa pojawia się komunikat: "CMOS checsum error. Loaded default" Próbowałem clear'ować BIOS'a, nagrałem nowy BIOS ale to w niczym nie pomogło. :mur: Za każdym razem jest to samo. :sad: Co mogę z tym zrobić :?: Edytowane 26 Grudnia 2005 przez Tiger1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 sprawdzic bateryjkę podtrzymującą pamięć CMOS (mierniczek w łapki =napięcie 3v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Podczas każdego uruchomienia kompa występuje błąd CMOS'u i zostają załadowane domyślne ustawienia biosu. Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...