sylwia Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Mój problem jest dość złożony. Mam dwa systemy. Neostrada działała na obu. Obecnie działa na jednym, a na drugim nie świeci się lampka ADSL. Z połączeniem jest przecież wszystko dobrze [gdyby było źle, nie działałaby na drugim systemie] Dzwoniłam na tą infolinie pomocy neostrady, pan uważa, że jest wina Windowsa, bo nie widzi sterowników. [Ciekawe, że kiedyś widział..] Co może być powodem niedziałającego modemu i co można zrobić? [instalowałam neostrade parę razy od nowa, nic nie pomagało, instaluję tylko sterowniki od modemu, a nie te wszystkie śmieci tp] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 jeśli masz modem sagema, to przy instalowaniu sterowników powinien być on odłączony od usb, wiec odłącz modem o usb, odinstaluj sterowniki, uruchom ponownie kompa, zainstaluj jeszcze raz sterowniki i pod koniec instalacji program instalacyjny poprosi cię o podłączenie modemu i wtedy dopiero podłaczasz. jeśli masz modem thomsona to zrób tak samo, być może też zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zrobiłam tak [mimo, że wcześniej też tak robiłam..] i nic nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Moglibyście jakoś mi pomóc? jest to dla mnie ważna sprawa i dość pilna..:x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Może spróbuj wsadzić wtyczke od tego modemu w inne gniazdo usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 To nic nie daje- pisałam, że na drugim systemie jest ok, problem musi tkwić w windowsie..nie wiem, może mam coś wyłączone co nie pozwala na połączenie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Na jakim systemie nie chce chodzić modem :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Win Xp Professional Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Ostatnio mialem identyczny problem. Ja nie bawiac sie w dochodzenie co jest nie tak zrobilem formata ;). A i u mnie oprucz niepalacej sie lampki nie moglem zainstalowac ponownie neo bo wyskakiwal jakis error. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Skoro nic innego nie da się zrobić.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Udaje Ci się uruchomić program dsl mon :>? Czyściłaś rejestr z wpisów neo :>? W menadżerze urządzeń widać modem :>? @Gucio takie rozwiązania to ostateczność ................ Edytowane 27 Grudnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Wiem ale jestem leniwy wole wlaczyc instalacje wina niz szukac w rejestrze;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Ale Sylwia prosiła o pomoc a nie słowo format c: :/.... Aby nie było offtopa masz jakiegoś antyvira :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Dziewczę nadobne. Odinstaluj modem całkowicie, ale zanim zrobisz to to sprawdź z jakich sterów korzysta i wywal je ręcznie po odinstalowaniu, a najlepiej skorzystaj z opcjio przywracanie systemu i przywróć do stanuy sprzed instalacji systemu a następnie zaisntaluj go jeszcze raz. Podr ęcznikowo. Poza tym nie piekl się przy tym Gadu Gadu może poczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...