Skocz do zawartości
yurek

Komp Sobie Chodzil, Nagle Zgasl I Juz Sie Nie Wlaczyl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jak zwykle standartowo zostawilem kompa na noc wlaczonego, budze sie rano a tu cisza - komp wylaczony. No to proboje go odpalic a ten nic. Dioda sie na mobo swieci normalnie a komp nie odpala. Mam athlona xp 2200@2000MHz + QC80AlCu (skrecony na 1850obr bym mogl jakos zasnac:) ) . Mam w budzie wentylki wwiew/wywiew ale je wylaczam na noc bo tez troszke szumia. Temp procka jak kladlem sie spac to ok 45st (+-2st), kaloryfer, obok ktorego stoi komp tez skrecilem by sie sprzet nie grzal zbytnio. Wsadzilem na probe inny zasilacz (uzywam fortrona) ale tez nie odpala. Wyjalem bateryjke z mobo na pol godz i dalej to samo. Jak macie chwilke czasu i jakis pomysl to podzielcie sie nim ze mna prosze bo juz kompa nie mam 4godzinki i szlak mnie trafia ;)

dzieki wielkie

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda jakby płyta padla, zobacz czy kondensatory nie są napuchniete albo wylane, jeśli masz możliwośc to spróbuj odpalić kompa z inną grafiką i z innymi pamięciami, albo swoje posprawdzaj na innym kopmie, metodą prób i błędów powinieneś dojśc co jest nie tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

janio kondensatorki oblukalem i wszystko wyglada na ok, a co do sprawdzenia z inna grafa albo pamieciami to sproboje ale przeciez nawet bez grafy i pamieci komp chyba powinien odpalic

nie odpali za chiny ludowe :) nie da się tak, co najwyżej będzie piszczał, musi być grafa i pamięć, pożycz od jakiegoś kumpla i sprawdź

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Znakomity

Tez tak moj XP3200+ bartonik zakonczył żywot. Gralem w css i komp nagle zgasł, potem juz nigdy nie odpalil. Spaliła sie mobo i proc, co ciekawe zasilka w 100% sprawna. Nie wiem co bylo przyczyną.

Nie wazne, ale dzieki temu ma teraz nowy sprzęcik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez sie pozbylem jakis czas temu plyty glownej bo zachcialo mi sie montowac sledzia z wlacznikiem do katod przy wlaczonym kompie i jakos tak mi sie wymsklo i przejechalem zelastwem po plycie. Komp sie wylaczyl, troche sie pomeczylem i odpalil, wszystko smigalo, pojechalem na lanparty odpalam i...juz nie odpalil ;) wstyd sie przyznawac no ale co zrobic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi