Hansio Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 EEEE tam ludzie te progsy to maja juz chyba ze 100 lat, no chyba ze nikt z was nie mowi powaznie. Nie mowcie ze nie wiedzieliscie o tym wczesniej :), ja tego uzywalem jak mialem P166. co niektórzy to tu chyba zainwestowali w przemysł komputerowy góra rok wcześniej. Tego typu programy to jak pamietam w 97-98 roku się pokazały i fajnie K6 266 mi chłodziły, Duraka 650 też, potem to olałem. CoolCPU jest lepszy, a ten Waterfall nie działa pod W2K/XP jak pamiętam. No racja ale te progsy teraz sa juz niepotrzebne bo w win nt bylo wbudowane wylaczanie niepotrzebnych f-cji proca wiec mysle ze w win2k i XP tez to zaimplementowali. I tak i nie. Bo jak się okazuje durony/athlony jeśli dostaną rozkaz przejścia w "idle" to przechodzą, ale nie przechodzą równocześnie w stan obniżonego poboru mocy. Na chipsety via dobry w celu obejścia tego jest programik VCool, link niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansio Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Do chipsetów via i duronów/athlonów dużo lepszy jest VCool I działa :) Z kąd to pociągnąć ?? Jestem zainteresowany http://vcool.occludo.net/vc_install.html#down Działa tylko z Via (od kt133 wzwyż) I warto - z WC czy bez - ten program kilka stopni z temperatury zbija (po prostu w momentach gdy proc nic nie robi, przełączany jest w tryb obniżonego poboru mocy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Nigdy nie kupie chłodzenia wodą !!! Jak procek jest chłodzony wodą to powstają mikropęknięcia w krzemie oraz następuje przegrzanie krzemu i po co mi toIdiota? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Nie chodzi o temp jaką ma procek, tylko o taką ma na styku z jądrem procka a tu dochodzi do skrajnych temperatur przy noramalnym wentylu wszyytstko jest powoli rozprowadzane. A co do mikro pęknięc to kiedyś w chipie przeczytałem. Nigdy nie kupie chłodzenia wodą !!! Jak procek jest chłodzony wodą to powstają mikropęknięcia w krzemie oraz następuje przegrzanie krzemu i po co mi to Ty to dopiero LOL jestes.... juz dawno sie tak nie usmialem :lol: szkoda ze jeszcze komputer swiata nie czytasz :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...