Skocz do zawartości
Rider

Duron 1000 MHz Bez Wiatraka :))))))))))))))

Rekomendowane odpowiedzi

EEEE tam ludzie te progsy to maja juz chyba ze 100 lat, no chyba ze nikt z was nie mowi powaznie. Nie mowcie ze nie wiedzieliscie o tym wczesniej :), ja tego uzywalem jak mialem P166.

co niektórzy to tu chyba zainwestowali w przemysł komputerowy góra rok wcześniej.

Tego typu programy to jak pamietam w 97-98 roku się pokazały i fajnie K6 266 mi chłodziły, Duraka 650 też, potem to olałem. CoolCPU jest lepszy, a ten Waterfall nie działa pod W2K/XP jak pamiętam.

No racja ale te progsy teraz sa juz niepotrzebne bo w win nt bylo wbudowane wylaczanie niepotrzebnych f-cji proca wiec mysle ze w win2k i XP tez to zaimplementowali.

I tak i nie.

Bo jak się okazuje durony/athlony jeśli dostaną rozkaz przejścia w "idle" to przechodzą, ale nie przechodzą równocześnie w stan obniżonego poboru mocy.

Na chipsety via dobry w celu obejścia tego jest programik VCool, link niżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chipsetów via i duronów/athlonów dużo lepszy jest VCool

I działa :)

Z kąd to pociągnąć ?? Jestem zainteresowany

http://vcool.occludo.net/vc_install.html#down

Działa tylko z Via (od kt133 wzwyż)

I warto - z WC czy bez - ten program kilka stopni z temperatury zbija (po prostu w momentach gdy proc nic nie robi, przełączany jest w tryb obniżonego poboru mocy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o temp jaką ma procek, tylko o taką ma na styku z jądrem procka a tu dochodzi do skrajnych temperatur przy noramalnym wentylu wszyytstko jest powoli rozprowadzane. A co do mikro pęknięc to kiedyś w chipie przeczytałem.

Nigdy nie kupie chłodzenia wodą !!! Jak procek jest chłodzony wodą to powstają mikropęknięcia w krzemie oraz następuje przegrzanie krzemu i po co mi to

Ty to dopiero LOL jestes.... juz dawno sie tak nie usmialem :lol: szkoda ze jeszcze komputer swiata nie czytasz :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi