hinco Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) ryba jak juz.... to ile kosztuje wedlug ciebie wyprodukowanie sampla bez perspektywy dalszej produkcji ?na allegro był koleś co brał ileś od roboczogodziny niezależnie na czym(cnc tokarka frezarka i reszta zaplecza)+ileś $$ za projekt porf, za sampla bloku jak kyniek powiedział duzo, nie powiem ile ale to sample, coś koło 60 zł (2 godziny roboty chyba policzył) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ja próbuje... swoich sił, ale w homemadzie, gdybym miał dostęp do frezarki... oczywiście także bym się z nią zmagał :) Dać komuś do roboty to nie to samo... ;) PS. Proxsac -> mówisz, że masz codziennie styk... to ile bym płacił u Ciebie za wykonanie bloczka ? Powiedzmy, że sie zainteresuje autocadem i zrobie projekt ? Wiem, że każdy bloczek to inny czas jego wykonywania, ale tak na oko ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 ryba jak juz.... to ile kosztuje wedlug ciebie wyprodukowanie sampla bez perspektywy dalszej produkcji ? Sorki...jak boli cie użycie wielkiej litery. Przepraszam jak Cię uraziłem. Nie rozumiesz mnie. Ja nie mam na myśli produkcji. Tylko zrealizowanie własnego projektu. Jeżeli okaże sie dobry to czemu nie? Nie orientuję sie w cenie Cu więc tu nic nie powiem...w skupach pewno grosze. Jak już kiedyś pisałem w innym temacie czas na zrobienie bloku to: projekt w autoCadzie lub Solidworksie (w formacie który pozwoli na bezproblemowy przesył na obrabiarkę) i napisanie prostego programu na tą obrabiarkę. To zabiera około 80 % czasu. Ustawienie przedmiotu i dobranie narzędzi to 15%...skrawanie chyba mniej niż 5%. I głownie za same projektowanie płacisz a nie za skrawanie. Nikomu nie wykonywałem jeszcze bloku więc nie wiem ile miałbym skasować. Gdybym to ja miał komuś zlecić to cena za wykonanie czegoś takiego powinna wynieść góra 35 zeta. Jak blok okaże sie doby...kolejne sztuki są tańsze...bo projektu i programu nie trzeba robić. P.S. Nie pracuję w zakładzie. Studiowałem obróbkę skrawaniem i robie z niej doktorat. Stąd też znam realia tego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 wracając do tematu :-P : z tego co widzę na aukcji allegro, to ten nowy X3n (przynajmniej w wersji beta) na interesujące wymiary. " Grubość dna: 5mm. Ilość finów: 20 ; Szerokosć między finami : 0.5mm ; Szerokość fina: 0.5mm Wymiary miedzianego spodu: wysokość 8mm, długość 76mm, szerokość 50mm " na tym http://www.x4pro.pl/allegro/foty/x3n_beta1_big.jpg zdjęciu to nawet tak wygląda... ...czyli dno 5mm, a finy 3mm ?? ?? ?? :mur: X2P ma/miał "Grubość dna - poniżej 2mm" - czyżby nowa idea dotycząca budowy bloków WC? Czy po prostu produkt o niskim koszcie wykonania... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixx3 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 No i stało sie można go już kupić :) w pełnej okazałości na MCS.pc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Nop i przebył PX2.. cena.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Nop i przebył PX2.. cena.. ;] cos sie matowi cyferki powalily, on ma finy 0.5 a nie 0.8 :P ciekawe kiedy test na jet-pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 grubość dna ok 2.5mm...? wydaje mi sie że dosyć sporo, jeżeli finy mają wtedy 5,5mm.... testy wygląda jakby sie odbyły bo jest podane CW :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 testy wygląda jakby sie odbyły bo jest podane CW :P hmmm, wyglada na to ze nowy lider w testach na jetpc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...