misiu2099 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 witam mam sieć domową postawioną na routerze Edimax AR-7024WG. połączenie internetowe zostało już udostępnione, lecz nie mam bladego pojęcia jak udostępniać pliki i gdzie mam wpisać adresy MAC tak, żeby tylko komputery z mojej sieci mogły z niej korzystać. czy ktoś pomoże??? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) przydalo by sie troche informacji na BSD jedziesz czy na linuxie a moze winda :P wszystko o konfiguracji routera/modemu masz w manualu a jak bedziesz wiedzial jakim systemem sie bawisz to napisz :P a o sieciach WiFi masz tu troche ---->http://www.wardriving.pl/ na google jest tego full Pozdro Edytowane 29 Grudnia 2005 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu2099 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 no właśnie w manualu jest tylko jak skonfigurować do neostrady <_< na goglach szukałem ale niezbyt kumam co tam piszą :-| jak już mówiłem sieć oparta jest na routerze. dwa komputery w sieci mają win98 a jeden XP. czy mogłbyś opisać to jak najprościej??? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Generalnie większość opcji na pewno masz w manualu do Routera. Pamiętaj, że nie interesuje Cię nic z Broadband - bo Neostrada działa z tego co piszesz- tylko LAN. Jesli masz okrojonego manuala - poszukaj na sieci PDF'a pełnego - na pewno cos znajdziesz. A Udostępnianie plików to dopiero jak podepniesz wszystkie komputery do routera i będą wszystkie miały internet i widziały siebie nawzajem. Zapewne skopałes DHCP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) witam dalem tobie link do pdfa do tego routera pociagnij manuala jest tu wszystko ^^ tylko poczytaj :DD -------->>>>>http://www.edimax.com.tw/html/english/products/AR-7024Wg.htm Edytowane 29 Grudnia 2005 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...