Bodziej Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Już opisywałem moj problem. A komp mi sie resetuje... I przy tym wyran biosu(niebieski ) pisze tam:Pojawił się problem i system windows zostanie zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera. PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA Jeśli widzisz po raz pierwszy ekran błędu STOP, ponownie uruchom komputer. Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie wykonaj następujące kroki: Upewnij się czy wszelki nowy sprzęt i oprogramowanie są poprawnie zainstalowane Jeżeli jest to nowa instalacja poproś producęta sprzętu lub oprogramowania o wszelkie aktualizacje dla systemu windows, które mogą być potrzebne. Jeżeli problem będzie się powtarzał, wyłącz lub usuń wszelki nowo zainstalowany sprzęt i oprogramowanie. Wyłącz opcje pamięci systemu BIOS, takie jak buforowanie i przesłanianie. Jeżeli do usunięcia lub wyłączenia składników musisz użyć trybu awaryjnego, ponownie uruchom komputer, naciśnij klawisz F8, aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe, a następnie wybierz tryb awaryjny. Informacje techniczne: **STOP: 0x0000005 (0XBEB20A3A, 0x00000000, 0XBEB20A3A, 0x00000002) rOZPOCZĘCIE ZRZUCANIA FIZYCZNEJ PAMIĘCI zRZUT PAMIĘCI ZOSTAŁ ZAKOŃCZONY W sprawie dalszyej pomocy skontaktuj się z administratorem systemu lub obsługi technicznej Albo za innym razem podobnie tylko bez tegopage cos tam ale z tym: ***STOP: 0x0000008E(0x0000005, 0xBF81DF11,0xF515BACO, 0x00000000) ***win32k.sys - Address BF81DF11 base at BF800000, Datestamp 4344ba58 Niewiecie o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 prawdopodobnie pamieci masz niesprawne, ale żeby się upewnić, przeskanuj je programem goldmemory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger1 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Miałem podobny problem jak za mocno przetaktowałem pamięci. Możliwe że one sypią błędami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 SZUKAJKA! :> jest FAQ o bluee screenach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...