michal_9 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) Otóż mam mały problem z konfiguracją sieci... Były w niej 4 komputery... jeden uległ formatowaniu :P i ponownie zainstalowałem w nim wszystkie sterowniki... problem tylko w tym, że komputery nie chcą się ponownie połączyć (tzn... 3 pracują normalnie tylko ten jeden jest odłączony :) ) i na sformatowanym komputerze w otoczeniu sieciowym widzę tylko siebie, a w pozostałych 3 komputery.. Na wszystkich komputerach zainstalowany jest Windows 98 SE. Komputery są połączone ze sobą switchem jeżeli to jest istotne. Możliwe, że coś przy konfiguracji pominęłem przyznam, że nie jestem doświadczony w konfigurowaniu sieci ale wydaje mi się, że taka prosta sieć nie wymaga jakiśch karkołomnych konfiguracji... a juz pomysłów nie mam jak to zrobić.. z góry wielkie thx za pomoc ;) ps... w złym dziale mi się umieściło miało byćw "Oprogramowanie sieciowe".. sory :) Edytowane 29 Grudnia 2005 przez michal_9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 musi: utworzyc grupe nazwe kompa jesli nie jest DHCP to takze IP z puli wspolnej dla sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...