rafsus Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Witam Jak wiemy swieta tuz tuz :D No i troszke gotowki wpadnie mam zamiar kupic za nia sobie dysk 80GB i musu spelniac jeden warunek ma byc bezglosny:) Wiem ze barracuda IV to bezglosny dysk ale ostatnio znalazlem w sieci barracuda V no i moim zdaniem powinien byc on jeszcze bardziej cichy:) Czy moze sie myle? Doradzcie mi prosze! Dziekuje za odpowiedz i zycze wesoych swiat :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Ja bym wybral nowsze, czyli Barracuda V (osiagi podobne do BIV i poziom halasu tez zapewne). Z reguly nowszy produkt ma w zalozeniach byc lepszy od starszego. Choc na moja BIV rowniez nie narzekam i jest praktycznie nieslyszalna (slychac dopiero jak przenosze duzy plik z partycji na partycje w obrebie tego dysku) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Proste bierz Barracude V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrzozA1 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 nie kupuj V roznica w wydajnosci nie ma a cenowo niestety tak. Polecałbym caviara z 8mb cache chyba ze nie masz tyle kasy!!!!!!!!! POzdrowionka i miłych zakupów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsus Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 na stronie komputronika znalazlem ze barracuda IV ma 24dB a barracuda V 25-33dB. CZyli wychodzi chyba na to ze ta V to jakis nie wypal:( Co do ceny to V jest w promocji i jest tansza o 40zl od IV!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 ja mam IV i chodzi super ale jak by mial wybierac miedzy V a IV to sam nie wiem co bym wybral a V nie ma przypadkiem ata 133 bo jak ma to bralbym V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 [qote=djcrash] ja mam IV i chodzi super ale jak by mial wybierac miedzy V a IV to sam nie wiem co bym wybral a V nie ma przypadkiem ata 133 bo jak ma to bralbym V moim skromnym [i nie tylko moim] zdaniem miedzy ata100 a ata133 nie bedzie zadnej rooznivy - poprostu chwyt reklamowy... zreszta niech sie jeszcze inni wypowiedza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 moze i teraz nie bedzie ale jak w przyszlosci beda robione plyty pod ata 133 bo teraz tylko plyty z raidem to maja to niewielka roznica napewno bedzie ale pewnie tylko nie wielka tak po za tym to i tak maja niedugo robic dyski na swiatlowody czy na cos tam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 ata133??? przecież wszystkie płyty to mają!!! może serial ATA 150 - to fakt. a ten światłowód to nie jest przypadkiem fibre coś tam??? chyba seagate robi dyski pod to - ale jakieś siakieś "serwerowe" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Witam Jak wiemy swieta tuz tuz :D No i troszke gotowki wpadnie mam zamiar kupic za nia sobie dysk 80GB i musu spelniac jeden warunek ma byc bezglosny:) Wiem ze barracuda IV to bezglosny dysk ale ostatnio znalazlem w sieci barracuda V no i moim zdaniem powinien byc on jeszcze bardziej cichy:) Czy moze sie myle? Doradzcie mi prosze! Dziekuje za odpowiedz i zycze wesoych swiat :wink: glupie pytanie. cena prawie ta sama... bierz nowsza, a jeszcze lepiej maxtora albo caviara z 8mb cache. tylko ze beda glosniejsze od b. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...