Skocz do zawartości
rafsus

Co wybrac? Seagate Barracuda IV czy V ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak wiemy swieta tuz tuz :D No i troszke gotowki wpadnie mam zamiar kupic za nia sobie dysk 80GB i musu spelniac jeden warunek ma byc bezglosny:) Wiem ze barracuda IV to bezglosny dysk ale ostatnio znalazlem w sieci barracuda V no i moim zdaniem powinien byc on jeszcze bardziej cichy:) Czy moze sie myle? Doradzcie mi prosze!

Dziekuje za odpowiedz i zycze wesoych swiat :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybral nowsze, czyli Barracuda V (osiagi podobne do BIV i poziom halasu tez zapewne). Z reguly nowszy produkt ma w zalozeniach byc lepszy od starszego.

Choc na moja BIV rowniez nie narzekam i jest praktycznie nieslyszalna (slychac dopiero jak przenosze duzy plik z partycji na partycje w obrebie tego dysku) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[qote=djcrash] ja mam IV i chodzi super ale jak by mial wybierac miedzy V a IV to sam nie wiem co bym wybral a V nie ma przypadkiem ata 133 bo jak ma to bralbym V

moim skromnym [i nie tylko moim] zdaniem miedzy ata100 a ata133 nie bedzie zadnej rooznivy - poprostu chwyt reklamowy... zreszta niech sie jeszcze inni wypowiedza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i teraz nie bedzie ale jak w przyszlosci beda robione plyty pod ata 133 bo teraz tylko plyty z raidem to maja to niewielka roznica napewno bedzie ale pewnie tylko nie wielka tak po za tym to i tak maja niedugo robic dyski na swiatlowody czy na cos tam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak wiemy swieta tuz tuz :D No i troszke gotowki wpadnie mam zamiar kupic za nia sobie dysk 80GB i musu spelniac jeden warunek ma byc bezglosny:) Wiem ze barracuda IV to bezglosny dysk ale ostatnio znalazlem w sieci barracuda V no i moim zdaniem powinien byc on jeszcze bardziej cichy:) Czy moze sie myle? Doradzcie mi prosze!

Dziekuje za odpowiedz i zycze wesoych swiat :wink:

glupie pytanie. cena prawie ta sama... bierz nowsza, a jeszcze lepiej maxtora albo caviara z 8mb cache. tylko ze beda glosniejsze od b.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...