SarmaX Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Siemka! Mam Pentagrama QVC-100Cu bez "+" i Athlona64 na socket 939. Na opakowaniu mojego Pentka jest napisane, ze pasuje tylko do socketa 754 (bo jesczez chyba wtedy nie bylo 939), a chcialbym go zainstalowac na sockecie 939. Czy ktos kto posiada Pentagram QVC-100Cu+ moglby zmierzyc wymiary srob dolaczonych do zestawu (tych dlugich) i ogolnie wyjasnic czy wystepuje jakas roznica w montowaniu na s 754 czy 939... Bylbym bardzoi wdzieczny i moze innym sie to przyda tez pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 S. 754 i 939(940) niczym się nie różnią, jeśli chodzi o montaż coolerów. "typowe" coolery montujesz przez posadzenie radiatora na CPU i zapięciu tech "łapek". W pentach musisz wyjąć MOBO tzn płytę główną, zdejmujesz ten koszyczek razem z Backplatem (śrubokręt i jazda), kładziesz penta na CPU posmarowanego pastą (osobiście polecam Arctic Silver 5, jej ilość nie może być za duża, ale też nie za mała), przez otwory w zapince (CPU) wpuszczasz śruby, "po drugiej stronie płyty" bierzesz Backplate pentagrama (takie coś mające tekturę z jednej strony i wizerunki pentów), śrubami łapiesz za backplate !! KONIECZNIE TEKTURĄ DO PŁYTY GŁÓWNEJ, BO INACZEJ ZROBISZ ZWARCIA !! , w miare konkretnie dokręć i gotowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SarmaX Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 ? S. 754 i 939(940) niczym się nie różnią, jeśli chodzi o montaż coolerów. Masz moze tego Pentka? Moglbys zmierzyc dlugosc tych dlugich srub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) miałem ale QV 100al+, a on nie ma zaczepów do 754/939 Zresztą różnice pomiędzy np. QVC 120Cu QVC 120Cu+ sprowadzają sie tylko do bardziej rozbudowanego radiatora, zapinki i śruby w seriach QC (80 i 92) QV (100) i QVC (100 i 120) są identyczne, i różnica to tylko inny radiator spokojnie możesz montować zgodnie z montażem na 754, bo nie ma różnicy w montażu na 939(940) a 754... Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SarmaX Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Dzieki za pomoc. Zaraz sprobuje, jak sie pwoiedzie, dam znac :D EDIT: Juz pracuje na pentku. W porownaniu do BOX'owego coolera mam teraz o 5-6 stopni mniej :D CXzyli niezle... Edytowane 30 Grudnia 2005 przez SarmaX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...