Kaeres Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Bierz ta karte do innego kompa i ja sprawdz. Tak jak Ci napisalem musi dzialac !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 "jestem zdolowany , jestem załamany" człowieku nie bądź takim pesymistą idź do kupla i sprawdź u niego czy radeok chodzi a jak nie to przeczytaj 2 razy to co Kaeres napisał(a) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 mam karte włożoną do AGP ale jak podłanczam kabel od monitora to nic nie widac bo ciągle komp wysyła obraz na tą starą karte tzw.tylko tam jest obraz. według mnie to dlatego że nie jest wyłacznoa ta stara karta ( kom na siłe chce ją używać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Innej opcji w biosie Twojej plyty nie ma na wylaczenie karty onboard. Jeszcze sprobuj ta zakladke pod tym dac na "No" - nazywa sie "Allocate IRQ for PCI VGA". Po prostu nie bedzie przydzielony zadne przerywanie dla karty graficznej na plycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 dzwoniłem do takieog kolegi speca i on mówił że na 99% trzeba jakieś zworki przy AGP poprzestawaić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Poczytaj dobrze instrukcję a napewno znajdziesz co jest grane. A tak w ogóle to się trzeba języka uczyć bo niedługo wchodzimy do U.E. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 byłem u znajomego speca i on mówił że na 99,9% trzeba jakies zworki przestawić a tak wogole to cytuje o jest napisane w instrukcji : This mainboard uses the SIS 730s chipset which integral a 1`28bit AGP Graphics Acclerator and provides a optional 4x AGP stol for higly graphica display........ zasilacz mam 250W a tak sam se pomyślałme że jak ta karta zintegrowana ma też AGP to zmina w biosie powoduje że on czyta z AGP ale tego na karcie i tak se faktycznie przestawić na ten slot AGP żeby czytało że tego wolnego AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 błem u znajkomego speca i on mówił że na 99,9% trzeba jakies zworki przestawić a tak wogole to cytuje o jest napisane w instrukcji : This mainboard uses the SIS 730s chipset which integral a 1`28bit AGP Graphics Acclerator and provides a optional 4x AGP stol for higly graphica display........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 a karta u kumpa działa i szczena mu odpała jak odpalił NFS HP w 1280na1024 max detal i było z 40fps (ma gf2 mx 200) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 no i jeszcze on ma zasilacz 230w a ja 250w ale do tego on ma jeszcze nagryware iCDrom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iglak Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Nie masz zworki na płycie do wyłączenia tej zintegrowanej grafy? W instrukcji powinny być wszystkie opisane! Widzę, że w podpisie już zmieniłeś na R8500 - to już połowa sukcesu Wesołych Świąt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 a może ktos wie gdzie są te zworki i jak jes przestawić ??? daje linka d zdiecia mojej płyty i jej opisu: http://www.baber.com/baber/411/matsonic_ms...s8308de.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 wie ktoś może? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Nie ma na terj plycie zworek do ustawiania tego !!! To jest tylko i wylacznie sprawa biosu !!! Jezeli nie dziala to albo zle cos robisz albo plyta cos zle dziala - AGP moze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 1. Wyciągnij tego radka i odpal windę. 2. Odinstaluj "starą" grafikę" 3. Restart i wejdź do biosu (nie pozwól mu odpalić znowu windy). 4. Zakładka PCI/Plug and Play Setup Page a) Share Memory Size - ustaw na disabled lub 0 MB lub AGP (nie znam wszyskich ustawień tak że strzelam); B) Primary Graphic Adapter - powinna być możliwość ustawienia na AGP (nie onboard AGP ani PCI); 5. Zapisz zmiany w biosie i jak zacznie cokolwiek ładować wyłącz kompa. 6. Włóż radka, podepnij monitor do niego i włącz komputer. 7. Jeżeli zastartuje to instalka sterowników i po zabawie, jeżeli nie napisz dokładnie jaki jest objaw jak dojdziesz do pkt. 6. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 1.zrobione 2.zrobione 3.. 4 jest tylko możliwość 8/16/32/64 nie ma disabled ani AGP B) nie ma samego AGP 5 jest 6jest nic nie widać a karta działa bo sprawdzałem u kumpa mam zasilacz 250W a on 230W . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 Wez jakas karte graficzna od kumpla ale na nvidii. Sprawdzimy czy nie padl port AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 mam windowsa Xp i jak odinstaluje stery i wyłaczam kompa ,wsadzam karte ale monitor podpięty pod starą karte, wcxhodze do windowsa a on uruchamia się w 800na60032bity i po chwili sam instaluj tą starą karte to samo jak jest ustawione w Primary Graphic Adapter na onboardAGP jak i na PCI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 mam jakieś zworki koło AGP może się tam przstawia??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 mam jakieś zworki koło AGP może się tam przstawia???To przestawiaj! W końcu musi zadziałać. Dobrze by było jak byś jeszcze jedną karte wyczaił tak jak pisze kaeres. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 mam jakieś zworki koło AGP może się tam przstawia???To przestawiaj! W końcu musi zadziałać. Dobrze by było jak byś jeszcze jedną karte wyczaił tak jak pisze kaeres.Nie ma tam żadnych zworek do AGP. Jeszcze jedno pytanie. Zainstalowałeś SIS AGP Driver, jeżeli nie to go zainstaluj. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 tylko ja teraz mam winda 98 i nie wiem jak to zainstalować?? i co bym miał zrobic jak bym miał to zainstalowane??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 27 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2002 tylko ja teraz mam winda 98 i nie wiem jak to zainstalować?? i co bym miał zrobic jak bym miał to zainstalowane??? Ściągnij ten plik http://206.135.80.155/download/sis/agp108d.exe i uruchom pod windą, może wykryje po instalacji i restarcie tego twojego radka i zadziała. Nie mam już innej koncepcji. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...