Piotrekszew Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Witam. Mam slaxa, przygotowanego do pracy, wszystko co moze mi być potrzebne dodałem, tylko mam problem z odpaleniem Neo. Otóż. Modem wykrywa i instaluje, tu nie ma problemu. Problem się pojawia, gdy chcę się połączyć z netem. Login podaję, lokalizacja eth0 (1,2,3 itp też próbowałem), dns albo puste zostawiam albo server (też nie wiem jak to ustawić) hasło jest w porządku. Pozostaje mi problem tego rodzaju, że... ustawiam konfigurację, wpisuję adsl-start... enter... i..... po kilku sekundach.. Timeout... I tak jest za każdym razem :/ ktoś wie jak temu zaradzić? może to ja coś źle robię?? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 a moze eaglecfg? czy coś w tym stylu? btw lokalizacja to nie eth0 a ppp0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba35 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ja probowalem za pozmoca: zwyklego konfiguratora w linuxsie,sterow dostarczonych przez tpsa,eagleconf,speedtouchconf. za kazdym razem wyskakiwal jakis blad :/ co najlepsze w spedtouchconf niby wszystko ok. po wpisaniu ifconfig wyskakiwalo ppp i bylo podane moje ip itd. ale wchodzac do przegladarki chcac wejsc na jaks strone wyskakiwalo zebym sprawdzil polaczenie z netem :)) i jak tu sie nie zalamac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekszew Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 podanie lokalizacji ppp0 również nic nie daje, LIPA. A to jest live cd i niby po odpalenu powinno działać ale kufa nie działa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...