koldyka Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Witam! Bawilem sie w podkrecanie, ale ze to byly moje 1 koroki w tej dziedzinie duzo nie podkrecilem (Duron800@900). Ale nie w tym jest problem. Problem w tym ze XP sie nie chce zaladowac jak nalezy. Na poczatku wszystko przebiega normalnie 1 ekran wchodzi jednak przy ekranie gdzie sie loguje do windy (mam jednego uzytkownika wiec nawet nie musze sie logowac) nie ma dzwieku powitalnego (wczesniej byl) a nastepnie laduje sie tapeta i zwis. Po prostu jest sama tapeta, nie ma paska startu, niczego innego, sama tapeta i kursor (moge nim przesuwac). Nic nie moge zrobic, ctrl alt del nie dziala. Czekanie tez nic nie daje. Dysk nie pracuje. O co tu chodzi??? 1 raz mam cos takiego Zrobilo sie to po tym jak ustawilem FSB na 105 Mhz (mnoznik 9 vcore 1,725). Przy starcie windy wylecial wtedy niebieski ekran i komp uruchomil sie jeszcze raz. Jak mam to teraz naprawic, instalowac windy od nowa nie chce. Blagam pomozcie. Przy okazji ile moge tego procka na maxa podkrecic (probowalem na 1000 Mhz i vcore 1.8 ale sie sypalo) Mam Abita KT7-Raid, GF2 Ti, SB 5.1, 128 i 256 MB ramu noname, 2 dyski twarde IBM DTLA 30 gb i Baracudaka 80 gb (na nim sys), Win XP SP1 PL. Teraz mam defaultowe ustawienia w biosie i jestem w trybie awaryjnym z obsluga sieci. Tez jest zwis ale jak zrobilem ctrl alt del wlaczyl sie menedzer zadan z ktorego zrobilem plik->uruchom nowe zadanie-> Internet explorer. Sorki za ten przydlugawy opis. Z gory dziekuje za odpowiedzi i zycze wszystkim wesolych swiat i szczesliwego nowego roku :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 z tego co napisales to wynikalo by ze memorkis ie sypipa ale zwiekszenia taktowania ze 100 do 105 to nie powinno im zaszkodzic jak z temp procesora i chipsetu moze pradu zbraklo i pliki na dysko sie posypaly bo to co napisales to roche dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koldyka Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 W biosie mam teraz wszystko ustawione tak jak bylo przed kreceniem, ale winda nadal sie zawiesza na tapecie. Co mam zrobic zeby sie normalnie zaladowala? Tylko nie reinstalacja windy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Ja tez tak moalem ale na win98se. Nic nie podkrecalem itd.itp poprostu winda dochodzila do tapety i zwis(czyt. jak u koldyka) Czasami to nawet pokazaly sie ikony i pasek ale nie wgralo sie wsio i zwis. Bylo tez ze wsio ladnie sie wgralo ,whodze na neta lub robie cos w systemie a tu nagle zwis. Wtedy musiale resetowac(ctrl+alt+del nie dzialal) Zdarzalo sie ze musialem wgrywac po 3 razy. Zrobilem reinstal i wszystko gra :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...