cpu Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 A mam takie pytanko odnosnie Chieftecow w wersji long - zrobili dluzsze budki zeby mozna bylo plyty EATX wsadzac ? Bo kurcze nie wiem jaki inny sens jest mam Chiefteca CX01 dlugosc 470 mm i tak patrze do srodka i nie wiem co te dodatkowe 60 mm moze dac skoro dyski sa pod katem 90 stopni zakladane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Wiecej miejsca jest na tasmy hdd i molexy . Dyski twarde powinny sie mnie nagrzewac dzieki temu ze są dalej od procesorka i zasilacza. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Wiecej miejsca jest na tasmy hdd i molexy . Dyski twarde powinny sie mnie nagrzewac dzieki temu ze są dalej od procesorka i zasilacza. :lol2: hmmmm ciekawe ja jak patrzę do środka obudowy to widzę ze zasilacz jest na górze z tyłu procesor jest nieco niżej ale dyski są na dole z przodu na chyba ze mamy odczynienia z BTX tak czy inaczej przepływ powietrza jest w kierunku od dysków do zasialcza/tylnego wentylatora więcej miejsca jest pomocna przy bardzo rozbudowanych systemach Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cpu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 hmmmm ciekawe ja jak patrzę do środka obudowy to widzę ze zasilacz jest na górze z tyłu procesor jest nieco niżej ale dyski są na dole z przodu na chyba ze mamy odczynienia z BTX tak czy inaczej przepływ powietrza jest w kierunku od dysków do zasialcza/tylnego wentylatora więcej miejsca jest pomocna przy bardzo rozbudowanych systemach Hmm no chyba ze jakas grafika na Wildcat :) bo tak to ja wiem ciekawe jakby wyszedl test porownawczy zwyklego chiefteca z wersja long jesli chodzi o cyrkulacje powietrza bo teraz porzadkowalem kable itp i ja wiem mam Topowera P5 450 i troche kabelkow jest ale to nie jest problem zeby tego sensownie nie uporzadkowac jedyne co logicznego mi przychodzi na mysle to poprawienie cyrkulacji bo nic ponad to wersja long nie daje w koncu napedy 5.25" sa coraz krotsze 3.5" kompletnie odpadaja... rozwazam tak to wszystko w kontekscie czy warto zmienic chiefteca na wersje long :) ale narazie nie widze zadnych plusow longa tylko by mi wystawal poza biurko :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 więcej miejsca jest pomocna przy bardzo rozbudowanych systemachi przy wc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) A ja polece TT Shark moja wczoraj przyszla w wielkim pudle :lol: ;] Miejsca ma duuuzo, posiada wysuwaną tacke na mobo przystosowana jest do wc a wizualnie powala na kolana Nic dodac nic ujac B) Edytowane 7 Stycznia 2006 przez RogerWhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celestyn Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ja tam proponuje Chiefteca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ja tam proponuje Chiefteca :D ciekawa argumentacja a w zasadzie jej brak :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mam szefa LBX-01 i moge powiedziec ze buda solidnie wykonana ,wentylacja wzorowa nawet bez dodatkowych wentyli ,miejsca sporo ,wada pozostaje waga (16kg) to imho troche duzo :-| Teraz gdybym cos bral to kierowalbym uwage w strone aluminium (Lian Li) :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mam szefa LBX-01 i moge powiedziec ze buda solidnie wykonana ,wentylacja wzorowa nawet bez dodatkowych wentyli ,miejsca sporo ,wada pozostaje waga (16kg) to imho troche duzo :-| Teraz gdybym cos bral to kierowalbym uwage w strone aluminium (Lian Li) :) pozdrawiamMi tam sie wydaje że jeżeli buda ma wysoką wage to jest to na pewno plus dlatego że nie jest zrobiona z puszki po konserwach ale porządnej blachy ktora sie nie rozklekocze jak w tracerach planuje zakup medium towera albo towera dragona.Sam mam bude tracera i wiem co to za shit kilka razy przykręcałem śrubki i gwinty pozrywane bez użycia wielkiej siły a w środu tragedia mało miejsca i strasznie gorąco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Widziales bude Lian Li :? No jak sie przyjzysz to dojdziesz do podobnych wnioskow co ja :) A waga to nie wszystko :wink: pozdrawiam Edytowane 8 Stycznia 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remo112 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 im ciezsza tym lepiej drgania pochlania i chyba lepiej wycisza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Co do drgan to ma zanacznie rowniez jakosc wykonania :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...