Skocz do zawartości
seneka

Monitor Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam stary wysluzony monitor CRT 15 " i od dluzszego czasu zastanawiam sie nad kupnem monitora LCD 17 " , 19 " albo wiekszego , ale problem tkwi w tym ze nie wiem ktory wybrac. Co kupilibyscie na moim miejscu majac np 2200 - 2500 zl l ?

Edytowane przez seneka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że za 2500zł kupisz bardzo dobry sprzęt. Ja nie powiem ci jaki najlepiej kupić, ale na co zwrócić uwagę.

1.Czas reakcji matrycy (Im mniej tym lepiej, ale chyba wystarczy 8ms)

2.Kontrast (w tej cenie kupisz monitor mający kontrast większy niż 500:1)

3.Jasność (więcej niż 400 cd/m2, ale musi być oczywiście równomiernie doświetlony)

Nie powinien mieć żadnych nieaktywnych pikseli, ale jeśli kupujesz używany jest mało prawdopodobne, że takowe będzie posiadał.

PS. Myślę, że ci troszkę pomogłem, jeśli coś napisałem źle to proszę mnie poprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam stary wysluzony monitor CRT 15 " i od dluzszego czasu zastanawiam sie nad kupnem monitora LCD 17 " , 19 " albo wiekszego , ale problem tkwi w tym ze nie wiem ktory wybrac. Co kupilibyscie na moim miejscu majac np 2200 - 2500 zl l ?

monitory warte zainteresowania:

Samsung 970P 19"

Belinea 102035W panorama 20"

Fujitsu P19-2 19"

Samsung 913TM

Eizo S1910 (2600zł)

Philips 200W6 panorama 20"

Fujitsu P20-2 20" (2650zł)

...

Hmm

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź