Skocz do zawartości
Ronin20

Problemy Z Odpaleniem Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest nastepujacy: gdy pruje odpalic kompa po nacisnieciu przycisku nic sie nie dzieje dopiero gdy przytrzymam go kolo 10-15sek komputer uruchamia sie bez problemu i wszystko jest ok zadne zwisy nic :blink: Pytam bo mam zamiar zmienic zasilacz ale nie jestem na 100% pewny czy to to. A sprzet to Sempron 2600+ na Asusie K8N i zasilacz 400W tylko nie znam firmy:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde watpie ze to przycisk bo gdy komp juz sie uruchomi i ponownie nacisne przycisk wystarczy ze go tylko musne a komp zacznie sie wylanczac a zasilacza wlasnie nie mam od kogo pozyczyc bo wyszcy w kokolicy jada na 300W strach to odpalac zeby nie poszedl z dymem. I czas czekania az sie odpali jest roznu czasem 5 sekund a czasem 15 no czarna magia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też uważam że coś z twoim wyłącznikiem jest nie tak!!!

Może spróbuj to obejść - piny do wyłącznika zewrzyj na chwilę na ostro i tak spróbuj odpalić kompa - to zobaczysz czy to jest jego wina, czy też nie!!!

Edytowane przez mrjeremiasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy powiem tak kompa skladalem nowego, plyte, ramy, procek sotala stara obudowa i zasilacz ktory ma jakies 7 miesiecy i na starym sprzecie odpalalo bez problemu czyli watpie ze to przycisk. A wracajac do odpalania kompa z przycisku na klawiaturze jak to zrobic? Prosze pomozcie bo nie wiem co robic moze to plyta albo nie wiem bo juz mialem zamiar kupowac nowy zasilacz a 200zł piechota nie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie wie co to moze byc?Firmy zasilacza nie pamietam a zboku naklejki nie mam ale cos w rodzaju Codegena lub Traecer musial bym go potem wykrecic ale 400W to przeciez wystarczajaco jak na ten sprzet. Chyba?

Edytowane przez Ronin20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi