Skocz do zawartości
Devrael

Dziwna sprawa z GF2MX400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Cos dziwnego stalo sie z gf2mx400 (chyba leadtek) mojego kolesia. Caly czas normalnie dzialal wszystko wporzo. Ostatnio zostal wyciagniety w celu sprawdzenia Radka 8500. Po ponownym wlozeniu sie rozkraczyl. :cry: Tzn. windoza go widzi, instaluje stery ale po ponownym restarcie/tach wyskakuje komunikat ze karta zostala zle skonfigurowana. Obraz idzie w 16 kolorach i 640x480. Nie pomaga zmiana sterow. Przy starszy udalo sie uruchomic 16 bitow 1024x768 ale bylo pelno artefaktow (monitor 19").

Wingroza pokazuje w zakladce "sprzet" karte jako gf2mx/mx400 ale z wykrzyknikiem i pisze ze karta jest nieobecna lub zle zainstalowane stery. Przy starcie kompa BIOS karty dziala normalnie, wszystko dobrze pokazuje. I jeszcze przed zaladowaniem windy, gdy jest czarny ekran w lewym gornym rogu pokazuje sie taka mala niebieska prostokatna jakby buzka.

Po wlozeniu innego gf2mx (prolink) bez zmiany i reinstalacji sterow wszystko jest w porzadku. Na moim kompie jest to samo.

O co chazi? Czyzby sie zjechala? Czy zaszkodzilo jej wyciaganie? Da sie ja jakos "uratowac"? Podzczas wyjmowania i wkladania nie byla zle potraktowana. Tak samo jak kazda inna.

Moze flashowc BIOS karty?

Bede wdzieczny za wszelkie sugestie i konkluzje :)

Pozdrov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką Ty masz grafę? Ja np. miałem to samo z Rivą 128.

Normalnie działała, gdy załadowałem kartę na pci, to po następnym włożeniu karta instalowała się z wykrzyknikiem.

Karta zadziałała dopiero na kompie w którym był poprzednio geforce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powaliło się ze sterami.. czasami są problemy z odinstalowaniem sterów Ati. włóż z powrotem ta Ati odidnstaluj stery , potem usuń urządzenie w menadżerze urządzęń i jak komp będzie chaił się zrestartować to go wyłącz, wtedy włóz swojego GF. może pomoże.. w każdym razie IMHo to wina sterów.. nie martw się raczej o grafę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...