Devrael Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Witam, Cos dziwnego stalo sie z gf2mx400 (chyba leadtek) mojego kolesia. Caly czas normalnie dzialal wszystko wporzo. Ostatnio zostal wyciagniety w celu sprawdzenia Radka 8500. Po ponownym wlozeniu sie rozkraczyl. :cry: Tzn. windoza go widzi, instaluje stery ale po ponownym restarcie/tach wyskakuje komunikat ze karta zostala zle skonfigurowana. Obraz idzie w 16 kolorach i 640x480. Nie pomaga zmiana sterow. Przy starszy udalo sie uruchomic 16 bitow 1024x768 ale bylo pelno artefaktow (monitor 19"). Wingroza pokazuje w zakladce "sprzet" karte jako gf2mx/mx400 ale z wykrzyknikiem i pisze ze karta jest nieobecna lub zle zainstalowane stery. Przy starcie kompa BIOS karty dziala normalnie, wszystko dobrze pokazuje. I jeszcze przed zaladowaniem windy, gdy jest czarny ekran w lewym gornym rogu pokazuje sie taka mala niebieska prostokatna jakby buzka. Po wlozeniu innego gf2mx (prolink) bez zmiany i reinstalacji sterow wszystko jest w porzadku. Na moim kompie jest to samo. O co chazi? Czyzby sie zjechala? Czy zaszkodzilo jej wyciaganie? Da sie ja jakos "uratowac"? Podzczas wyjmowania i wkladania nie byla zle potraktowana. Tak samo jak kazda inna. Moze flashowc BIOS karty? Bede wdzieczny za wszelkie sugestie i konkluzje :) Pozdrov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mąki Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Jaką Ty masz grafę? Ja np. miałem to samo z Rivą 128. Normalnie działała, gdy załadowałem kartę na pci, to po następnym włożeniu karta instalowała się z wykrzyknikiem. Karta zadziałała dopiero na kompie w którym był poprzednio geforce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Ja bym walnął Format C: i potem zobaczył co będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Powaliło się ze sterami.. czasami są problemy z odinstalowaniem sterów Ati. włóż z powrotem ta Ati odidnstaluj stery , potem usuń urządzenie w menadżerze urządzęń i jak komp będzie chaił się zrestartować to go wyłącz, wtedy włóz swojego GF. może pomoże.. w każdym razie IMHo to wina sterów.. nie martw się raczej o grafę.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 wyczysc styki od karty jakims spirtem sprawdz chlodzenie zobacz dokladnie jaka to firma ledateki sa oznacozne dobrze ale sadze ze to problem windowsa ze sie stery ati i nvidii gryza albo zescie ja fizycznie dobili Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 To nic niezwyklego , czesto tak sie dzieje. Reinstall , w najgorszym wypadku format c pomoze , jak pisal kolega Andrz3j 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamer Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 To jest częsty problem. Wine ponoszą sterowniki od Radeona. Usuń je, jak to nie pomoże to format załatwi sprawę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...