Skocz do zawartości
diefek

Kupilem Freezer 64pro I Co Dalej Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

witam kupilem Freezer 64PRO nie bylo w nim zadnej pasty i patrze ze na nim jest chyba pasta . i mam pytanie czy to wlasnie jest pasta ?? czy jakies zabezpieczenie ? czyy to jest juz gotowe do zamontowania czy lepiej kupic paste i nalozyc na procesor od nowa a tamta zetrzec ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest pasta możesz go od razu zamontować albo, zetrzeć tą paste i nalożyc jakąś lepszą

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze Ci sie wydawac, ze nie zakryje, ale do zakrycia procka wystarczy kropla "wielkosci grochu" (a nawet mniejsza :) ), bo sie rozprowadzi po calej powierzchni podczas montarzu i urzytkowania. Za duzo pasty to tez nie zdrowo.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brrrb , jak sobie tylko pomyśle o orginalnych pastach na radiatorkach to aż mnie ciarki przechodzą.

Zazwyczaj trzeba wylać poł botelki zmywacza do pasnokci i zużyć poł rolki papieru toalteowego żeby powierzchnie doprowadzić do stanu używalności , wtedy można myśleć nad pastą termo przewodzącą , efekt cie zaskoczy , różnica w temperaturze 10 stopni !! , Porównanie zrobiłem na orginalnym chłodzeniu z Semprona 2500+ 64 bit.

Podkręciłem go do 2200 mhz i miałem 48 z orginalną pastą i 38 z pastą ceramiczną i wyczyszczoną powierzchnią , jak sądze frezer będzie znacznie lepszy co do pasty ale i tak polecam przeczyścić i posmarować srebrzanką lub ceramiczną ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie wiem czy jest sens scierac. Na tym 64 Pro jest pasta X2 czyli pasta ktora wg uzytkownikow forum Tweak.pl jest swietna pasta i narazie spotykalem sie z opiniami zeby jej nie scierac, bo szkoda takiej dobrej pasty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie wiem czy jest sens scierac. Na tym 64 Pro jest pasta X2 czyli pasta ktora wg uzytkownikow forum Tweak.pl jest swietna pasta i narazie spotykalem sie z opiniami zeby jej nie scierac, bo szkoda takiej dobrej pasty...

Potwierdzam jest to świetna pasta. Naprawde dobra. Może jest lepsza ale czy warto bawić sie w to żeby miec o 3-4 C mniej na procku ? Chyba nie...JA polecam !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi