cybermycha Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 witam zamierzam kupic laptopa ASUS A6VA dokladnie model q039 (z firmy softon). prosilbym o wlascicieli tego sprzetu o informacje jaki zainstalowany jest tam dokladnie dysk twardy ? 4200 czy 5400 obr/min? i jaki model. Nikt nie udzielil mi takiej odpowiedzi a zalezy mi na predkosci dysku z uwagi na to ze bede czesto zgrywal filmy z cyfrowej kamery DV a szybszy dysk jest wysoce zalecany. Nie moge rowniez znalezc informacji jaka jest tam dokladnie instalowana nagrywarka? DVD-+8 czy x4 i jaki model. Prosze o podanie daty kiedy zostal zakupiony sprzet bo slyszalem ze moga wystapic roznice w zaleznosci od partii sprzetu Pozdrawiam i dziekuje Slawek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baton18 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Ja lapka kupowalem w zeszlym miesiacy. Dysk to Hitachi 8MB 5400rpm (kod HTS54108G9AT00). A co do nagrywarki to w tej chwili nie jestem w stanie udzilic Ci dokladnych informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka725 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 A w moim zakupionym w grudniu (właśnie w firmie Softon - polecam :)) siedzi dysk Hitachi 4200RPM (HTS421280H9AT00) i nagrywarka MATSHITA DVD-RAM UJ-841S - 8x. To loteria jest w tym modelu.. nastaw się na 4200RPM - najwyżej później się "miło rozczarujesz" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybermycha Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 A w moim zakupionym w grudniu (właśnie w firmie Softon - polecam :)) siedzi dysk Hitachi 4200RPM (HTS421280H9AT00) i nagrywarka MATSHITA DVD-RAM UJ-841S - 8x. To loteria jest w tym modelu.. nastaw się na 4200RPM - najwyżej później się "miło rozczarujesz" ;)dzieki za odpowiedzi sprzecik przysla mi pojutrze,chcialbym sie mile rozczarowac i trafic akurat na dysk z 5400 obr/min :) anka725 w opisie masz ze grafika ma 256 mb w czym 128 jest wspoldzielona z systemowa. skad taka informacja? z tego co sie orientuje to ta karta ma 128 mb i bez wspoldzielenia z systemowa pamiecia. mozesz poprzec to jakims zrzutem ekranu w programie typu everest? A jak sie spisuje nagrywarka?i czy ma dobra korekcje bledow? pozdro Slawek ktos jeszcze moze sie podzielic jakimis spostrzezeniami odnosnie tego laptopa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfen77 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Stary!! przeszukaj forum!! nic nie kosztuje!! jest cały topic o Asusie A6Va Q039 i ma on 7 stron.. (sic!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka725 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Na obudowie lapka mam naklejkę Mobility Radeon x700 128MB ale i Everest i Windows twierdzą że karta ma 256MB. W załączniku masz zrzut ekranu z właściwości sterowników karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) Znalazlem ciekawe forum fanow Asusa: http://ynot2k.com/phpbb/nfphpbb/index.php Czyli drugie 128MB masz wziete z pamieci RAM wg mnie, a nie ze masz karte 256 MB ;) Edytowane 3 Stycznia 2006 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anka725 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 No ja to wiem :) szkoda że nie można wyłączyć tej Hyper Memory.. albo chociaż zredukować do 16MB czy coś :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybermycha Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 No ja to wiem :) szkoda że nie można wyłączyć tej Hyper Memory.. albo chociaż zredukować do 16MB czy coś :( znalazlem na stronie http://support.asus.de/download/download.a...SLanguage=pl-pl bios w wersji 0210AS ktory wlacza funkcje hyper memory bycmoze wczesniejsze wersje biosu maja ta punkcje wylaczona. pozdrawiam Slawek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...