Skocz do zawartości
Mevius

Enlight En-8254944 (250w) / Modecom Mc-300atx 2.0 Pfc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcę zmienić obudowę i zastanawiam się czy jest sens wymieniać mój obecny zasilacz (Enlight EN-8254944 (250W)) na Modecom MC-300ATX 2.0 PFC (300W).

Zależy mi na tym, aby zasilacz był cichy - bardzo cichy. Pod tym względem z Enlighta jestem bardzo zadowolony - jak będzie z tym modecomem?

Sprzęt: Celeon 2.66Ghz @ 3.06Ghz, Asrock, radeon 9550, 512 DDR, nagrywarka DVD, dysk 40GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propo enlightów, to w starym komputerze działał i... nadal działa bezawaryjnie już ponad 6 rok. Zasilacz ten wytrzymywał niejednokrotnie kilkunastodniowe maratony bez wyłączania komputera, obciążenie w postaci 3 kart rozszerzeń PCI (tuner, lan, audio), skanera podpinanego pod USB i czerpiącego energię z tego portu oraz aparatu cyfrowego i kamerki internetowej. Napięcia trzyma nadal rewelacyjnie i mi dobrze służy. Nie wiem jak jest z obecnymi modelami tej firmy, ale starsze modele mogę z całą odpowidzialnością polecić każdemu do starszego PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, enlight wiecznie zywy :D

my juz takiego 230W katujemy 3lata na tualatinie @1450MHz, gf3 itd no i dziala :) a ta 230nie jest cicha :( wrecz bardzo glosna

a co do modecoma to jeszcze nie mialem takiego z 12cm fanem

choc zastanowilbym sie gdyz obecny sprzet jest bardziej awaryjny nie ten co byl kiedys...

Edytowane przez Radeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi