Mevius Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam, Chcę zmienić obudowę i zastanawiam się czy jest sens wymieniać mój obecny zasilacz (Enlight EN-8254944 (250W)) na Modecom MC-300ATX 2.0 PFC (300W). Zależy mi na tym, aby zasilacz był cichy - bardzo cichy. Pod tym względem z Enlighta jestem bardzo zadowolony - jak będzie z tym modecomem? Sprzęt: Celeon 2.66Ghz @ 3.06Ghz, Asrock, radeon 9550, 512 DDR, nagrywarka DVD, dysk 40GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Moc pewnie podobna, jeśli działa na enlighcie to nie ma sensu zmieniać. Chyba że na wersję 350W, co by mieć rezerwę mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 A możesz coś powiedzieć na temat głośności modecoma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btn Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 A propo enlightów, to w starym komputerze działał i... nadal działa bezawaryjnie już ponad 6 rok. Zasilacz ten wytrzymywał niejednokrotnie kilkunastodniowe maratony bez wyłączania komputera, obciążenie w postaci 3 kart rozszerzeń PCI (tuner, lan, audio), skanera podpinanego pod USB i czerpiącego energię z tego portu oraz aparatu cyfrowego i kamerki internetowej. Napięcia trzyma nadal rewelacyjnie i mi dobrze służy. Nie wiem jak jest z obecnymi modelami tej firmy, ale starsze modele mogę z całą odpowidzialnością polecić każdemu do starszego PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) tak, enlight wiecznie zywy :D my juz takiego 230W katujemy 3lata na tualatinie @1450MHz, gf3 itd no i dziala :) a ta 230nie jest cicha :( wrecz bardzo glosna a co do modecoma to jeszcze nie mialem takiego z 12cm fanem choc zastanowilbym sie gdyz obecny sprzet jest bardziej awaryjny nie ten co byl kiedys... Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Tak na marginesie, to starsze Enlighty robił sirtec, a dzisiejsze DELTA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...