Skocz do zawartości
POSEK

Blue Screen Bad_pool_header

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , niewiedzialem gdzie napisać ten temat wieć napisalem go tutaj :).

Problem polega na tym że od jakiegoś czasu pojawia mi sie niebieski ekran BAD_POOL_HEADER

Włącza się różnie , np przeglądam folder z muzą i np uruchamiam jakąś mp3 , Czytałem że to może być wina sterowników ale ja mam wsyztkie sterowniki od producenta i podpisane cyfrowo

Niedawno do moich 256 ram dokupiłem 512 , oby dwie kości są z KINGSTONA 400mhz - sprawdzałem je jakimś bechmarkiem i wszytko jest OK , wiecj niemam pojecia co jest grane m virusów tez niemam

Prosze o pomoc Pozdrawiam POSEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , niewiedzialem gdzie napisać ten temat wieć napisalem go tutaj :).

Problem polega na tym że od jakiegoś czasu pojawia mi sie niebieski ekran BAD_POOL_HEADER

Włącza się różnie , np przeglądam folder z muzą i np uruchamiam jakąś mp3 , Czytałem że to może być wina sterowników ale ja mam wsyztkie sterowniki od producenta i podpisane cyfrowo

Niedawno do moich 256 ram dokupiłem 512 , oby dwie kości są z KINGSTONA 400mhz - sprawdzałem je jakimś bechmarkiem i wszytko jest OK , wiecj niemam pojecia co jest grane m virusów tez niemam

Prosze o pomoc Pozdrawiam POSEK

sprawdz komputer programem stressprime2004 - stress cpu - na dwie godziny, odpal 3dmarka2001 w petli - moze zasilacz, pamieci sprawdz memtestem86 lub goldmemeory (sod) lub memtestem pod windows lub primem (te dwa ewentaulnie).

Przeskanuj jeszcze rtaz system w poszukiwaniu nie chcianych gosci programem z aktywnymi bazami wirusow i jak mozesz zainstaluj druga windę 9albo przeinastaluj ta co masz) i sprawdz czy tak dalej bedzie.

pozdraiwam

kszonek

//

a dział moze faktycznie nie ten ;)

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz komputer programem stressprime2004 - stress cpu - na dwie godziny, odpal 3dmarka2001 w petli - moze zasilacz, pamieci sprawdz memtestem86 lub goldmemeory (sod) lub memtestem pod windows lub primem (te dwa ewentaulnie).

Przeskanuj jeszcze rtaz system w poszukiwaniu nie chcianych gosci programem z aktywnymi bazami wirusow i jak mozesz zainstaluj druga windę 9albo przeinastaluj ta co masz) i sprawdz czy tak dalej bedzie.

pozdraiwam

kszonek

//

a dział moze faktycznie nie ten ;)

Zrobiłem test memtestem 86 i wyszlo mi takie cos jak na screenie , aha wspomne ze mam procek AMD semprom 1,4ghz s754 podkrecony na 1,6ghz na szynie post-126279-1136312259_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem test memtestem 86 i wyszlo mi takie cos jak na screenie , aha wspomne ze mam procek AMD semprom 1,4ghz s754 podkrecony na 1,6ghz na szynie

łoooooooooooo, oj ciekawe jak testowałes te pamieci wczesniej :D toz one strzelaja błedami az opetane. Opisz dkol;adnie konfig pamieci itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łoooooooooooo, oj ciekawe jak testowałes te pamieci wczesniej :D toz one strzelaja błedami az opetane. Opisz dkol;adnie konfig pamieci itd.

a może to overclocking ? moze mam troche procek za bardzo podkrecony ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zauwaztłem ze masz podnieione fsb - ram nie wyrabia moze tych 228 mhz ;) daj go na def

Witam no tak jak kolega pisze wyzej te błedy to moga byc przez zbyt wysoką czestotliwosc magistarli najlepiej dac jakies auto :) a i jak je masz na dualu to tez sie czasem cos pierdyknie wiec daj je nie jak na duala róznica w szybkosci i tak jest niewielka.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi