ixik Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Witam wszystkich i pozdrawiam mam problem z routerem Terayon, aster 512 chcę odblokować porty dostępu do azureusa i nie wiem jak, ponieważ nie mogę wejść na stronę routera (w neostradzie było bez problemu), czy jest jakaś inna możliwość? a może trzeba wiedzieć coś jeszcze o terayonach? Bardzo proszę o pomoc... bo nawet małe pliczki ściągają mi się z prędkością 5kb/s....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 czy o tym myslisz?-->>Terayon TJ 700 jesli tak to jest to modem i nic tu nie mozesz zmieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixik Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 czy o tym myslisz?-->>Terayon TJ 700 jesli tak to jest to modem i nic tu nie mozesz zmieniac nie, to jest TA 202 MTA i to jest router bo rozdziela mi sygnał na internet i telefon, tylkko jak tam wejść.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 tak jak napisalem wyzej :P luknij tu ------->>>>>http://www.terayon.com/tools/static_page/view.html?phase=show&id=1069287037&tool_id=100&cat_id=9.3.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixik Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 tak jak napisalem wyzej :P luknij tu ------->>>>>http://www.terayon.com/tools/static_page/view.html?phase=show&id=1069287037&tool_id=100&cat_id=9.3.3 ojoj... to naprawdę nic nie można zrobić? to ja sobie instaluję neta, i nawet porządnego legalnego programiku :D czy gierki nie mogę ściągnąć? ech... a może jest jeszcze coś, jakiś mały hackerski sposobik... no to po co mi ten aster? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 masz 512/1024/96 czyli downlod 512/1024 zalezy od godziny :P i 96 Upload zawsze a co jest tu nie tak? w nocy mozesz jechac nawet 128 KB/s ^^ to calkiem duzo a jesli chodi o P2P polecam BitComet ( azeureus to kwas ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixik Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 masz 512/1024/96 czyli downlod 512/1024 zalezy od godziny :P i 96 Upload zawsze a co jest tu nie tak? w nocy mozesz jechac nawet 128 KB/s ^^ to calkiem duzo a jesli chodi o P2P polecam BitComet ( azeureus to kwas ) no właśnie mam bitcomet, i to on mi tak ściąga od 5kb/s do 10kb/s a w nocy (sprawdzalam dziś nad ranem) osiąga zawrotne prędkości 2kb/s, poustawiałam wszystko na max i wciąż słabo. najszybciej działał mi limewire ale to badziew bo ma beznadziejne bazy. wiem że z odblokowanym portem bitcomet może osiągać maks mojego łącza i tu własnie wracamy do postu nr1.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 (edytowane) moze astra ma zablokowane porty programikow P2P? ale nie sadze moze konfiguracja Bit cometa masz zla on potrafi nawet firewall przejsc i sam forwarduje ^^ u mnie idzie jak buza zreszta wszedzie w testach jest wysoko ale wez jeszcze pod uwage ze jak masz maly Up to Dl tez masz zmniejszony a uciebie jest tylko 96 czyli mozesz wysylac max. 12kB/s malo :P to sa uroki ADSL wpadlo mi jeszcze do glowy: a jak ciagniesz jakims managerem np stery o wielkosci kilku MB? Edytowane 3 Stycznia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixik Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 moze astra ma zablokowane porty programikow P2P? ale nie sadze moze konfiguracja Bit cometa masz zla on potrafi nawet firewall przejsc i sam forwarduje ^^ u mnie idzie jak buza zreszta wszedzie w testach jest wysoko ale wez jeszcze pod uwage ze jak masz maly Up to Dl tez masz zmniejszony a uciebie jest tylko 96 czyli mozesz wysylac max. 12kB/s malo :P to sa uroki ADSL wpadlo mi jeszcze do glowy: a jak ciagniesz jakims managerem np stery o wielkosci kilku MB? 10mb ściąga powyżej 50 czyli jak na moje 512 - bardzo dobrze to czekaj, żadnego firewalla nie mam, to może znasz jakieś "cudowne" ustawienia bitcometa żeby z niego wycisnąć więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 to juz stronki fanow P2P albo ASTRY :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixik Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 to juz stronki fanow P2P albo ASTRY :P no to właśnie dowiedziałam się od astry że mój modem to faktycznie modem :oops: bez możliwości routera i że mam adres z klasy prywatnej a jedyny port na jaki mogę liczyć to 80 i weź im się teraz przyznaj że potrzebuję portów do p2p.... no cóż, dzięki za odpowiedzi, przynajmniej już wiem co mam;) i wiem że nic nie mogę z tym zrobić;) chyba za słaby pakiet sobie w asterce zamówiłam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 czyli nie robia forwadow na jaki chcesz kicha :9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...