Nightwalker Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Mam sobie taki skrypt w php który odlicza czas do daty i przy użyciu biblioteki GD "wkleja" go do obrazka, mógłby mi go ktoś "rozbudować" żeby odliczał co do godziny? jest sobie premiera nowego odcinka 12 Stycznia 2006 o 20:00, po wypełnieniu wygląda to tak: Jednak o godzinie 00:00 12 stycznia odliczanie się skończy a ja chce żeby odliczał do godziny 20:00 12 stycznia :) Z góry dziękuje Pozdrawiam <?phpif (extension_loaded('gd') == 1) {header("Content-type: image/png");header ("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);header ("Pragma: no-cache");$month = 9; // Month of the countdown$day = 2; // Day of the countdown$year = 2006; // Year of the countdown$target = mktime(0,0,0,$month,$day,$year);$diff = $target - time();$days = ($diff - ($diff % 86400)) / 86400;$diff = $diff - ($days * 86400);$hours = ($diff - ($diff % 3600)) / 3600;$diff = $diff - ($hours * 3600);$minutes = ($diff - ($diff % 60)) / 60;$diff = $diff - ($minutes * 60);$seconds = ($diff - ($diff % 1)) / 1;$width = 400; // Szerokość obrazka$height = 25; // Wysokość obrazka$image = @imagecreate($width, $height); // Tworzymy obrazek$mainTextSize = 16; // Rozmiar tekstu$mainTextH = 8; // Odległość tekstu od lewego boku$bgTextH = 8; // Odległość tła tekstu od lewego boku$mainTextW = 5; // Odległość tekstu od góry$BackgroundColor = imagecolorallocate($image, 240, 240, 240); // Kolor tła obrazka (R, G, B)$mainTextColor = imagecolorallocate($image, 45, 45, 55); // Kolor głównego tekstu (R, G, B)$tekst = "$days dni : $hours godzin : $minutes minut : $seconds sekund"; // Wprowadzamy tekst// Sumujemy całośćimagestring($image, $mainTextSize, $mainTextH, $mainTextW, $tekst, $mainTextColor);imagepng($image);imagedestroy($image);} else {echo 'Brak bibliotek PHP-GD!';}?> Dla Panów moderatorów, gdy wstawiłem skrypt między [ php ][ /php ] nic sie nie stalo, więc wstawiłem w code... Edytowane 4 Stycznia 2006 przez danioX4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) $target = mktime(0,0,0,$month,$day,$year); Pierwszą wartość w 'mktime' ustaw na 20 - powinno działać Prototyp funkcji 'mktime': int mktime ( int godzina [ , int minuta [ , int sekunda [ , int dzien [ , int miesiac [ , int rok [ , int czas_letni ] ] ] ] ] ] ] ) Edytowane 7 Stycznia 2006 przez shaqal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 dzięki wielkie! :) działa Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...