secound Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam Mam takie oto pytanie otóż , czy jest sens zakładania w moim przypadku czwartego wentylatora na góre obudowy? Duzo sie ostatnio słyszy o Fanderach i myslałem nad nimi. Teraz mam 2 wentyle z boku i 1 z tyłu temp procka wacha sie od 38- 41 . czy załozenie tego Fandera na gorze obudowy zmieni coś tą temperature ? Aha dodam jeszcze tylko ze te 3 wentylatory zasilam z prostownika gdyz moj zasilacz ma tylko 235 W i mogłby nie podołać zadaniu. Na tym prostowniku wentylatory mam puszczone na 6 V , gdż na 12 V jak są to zachowują sie bardzo głośno. Prosze o odpowiedz w sprawie tego Fandera 92 lub 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secound Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Czy nikt nie jest mi w stanie pomóc/poradzić ? ? ? podzrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Było już o tym wiele razy pisane i mogłabyś napisać w czy te Twoje wentyle wciągają czy wyciągają i które maja te funkcje. ZOBACZ TUTAJ Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Wiśnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 czy ta temperatura co podales to idle/stres? jesli idle to powiedz ile masz w stresie? mozesz dac tego fandera jako wydmuciach!acy z tylu obudowy (jesli ci sie zmiesci). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secound Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam , wiec 2 wentylatory z boku obudowy wdmuciach!ą powietrze do środka, a jeden z tyłu wyciąga na zewnątrz. Temp w stresie to około 42-43 C. Dałbym tego Fandera na góre ,ale nie wiem który model 92 czy 120 ?? A i czy to cos wogóle da ? , bo jesli nie duzo to nie opłaca mi sie nawet tego kupować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Wiesz ogólnie lepiej mieć wentyle wyciągające u Ciebie jest 2:1 także możesz sobie sprawić jeszcze jeden wentyl żeby wyciągał i ja bym poradził Ci 120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 dokładnie jest 2:1 i przydał by sie jeszcze jeden wentyl (wyciagający) wez raczej 120 bo jest cichszy i ma większy przepływ powietrza czyli większą wydajność :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secound Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Dzieki za odpowiedzi i za pomoc. Teraz jestem pewniejszy i kupie tego Fandera jeszcze raz thx ! pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zawsze do usług :wink: Mam nadzieje że bedziesz zadowolony z fanderka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 ale nie spodziewaj sie wiecej niz 1 stopien ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...