mkwd40 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Witam! Posprzeczałem sie z kolegą o timingi pamieci. On uważa ze mozna sobie je normalnie zmieniac w biosie, normalnie ustawic timingi jakie sie podoba, ja uwazam ze tak nie jest. Jak jest naprawde?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Mozna je ustawic na takie, jakie BIOS pozwala. A czy sie komp uruchomi, to inna sprawa. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Myśle że w tym dziale powstaną nowe tematy roku :D Daje nominacje na tak ;] BTW Żeby nie było Off topowo to powiem, widzisz moją sygnaturke ? ( to na dole ) standardowo miałem zegary na 2.5 3 3 8 :) Nawet powiem więcej :) Możesz zmieniać napięcie na kościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 to ze mozna zmieniac napeicie to wieem bo sam zmieniam. Ale miałem bardzo wiele płyt i nie miały zmian timingów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Nie znalazłeś timingow, bo jak masz Gigabyta, to dodstkowe ustawienia (w tym właśnie timingi) pojawiają się dopiero po naciśnięciu w biosie Ctrl+F1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_MK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam.A ja mam troszke inne pytanie.Kto mi powie, mam kingston'y CL3 3-11-3-3 czy jakoś tak bo nie pamiętam i jak sobie wstawie np Geil'a CL2 te co mają małe timingi to będzie jakaś różnica?Jeśli tak to na czym to sie odczuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberM Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Kaczor_MK - jakoś bardzo widocznej różnicy nie odczujesz (o ile będa miały te same pojemności), a w grze to uzyskasz moze max 5 fps. Nic szczególnego, wiec lepiej zainwestować w 1 gb ramu niz tylko 512 (ale z lepszymi timingami). No chyba że zamierzasz walczyć o wysokie noty w SuperPI etc. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_MK Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jeśli tylko 5fps to fakt - bez sensu,ale miałem 1Gb i dawało mi to dosłownie równieź zaledwie 5fps na gierkach,prawie bez różnicy.Więc pomyślałem o tych timingach bo pojemność nie dawała mi różnicy.Albo najlepiej wymienić na 1Gb z małymi timingami :D 5fps+5fps to już będzie 10 a to już coś:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...