Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dysk 80 GB, który mam podzielony na 4 partycje:

C: 10GB

D: 10GB

E: 30GB

F: 30GB

Mam taki problem ze jak wgrywam Windowa XP to on nie wgrywa się na partycje C: tylko na D:, lub na E: i F:,. Nie wiem, w czym jest problem, i z tego względu prostsze o pomoc.

Pozdrawia

Monia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie są te partycje podstawowe rozszerzone na jakich dyskach zostały stworzone podstawowe, dynamiczne, jaki system partycji MBR, GPT ?

To jest kobieta więc napisz to prościej :) bo szczecze mówiąc nawet ja z tego nic nie wiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy płyta instalacyjna jest spreparowana przez program nLite ?

system jest instalowany z płyty ?

system jest instalowany z dysku ?

instalacja rozpoczyna się od instalatora graficznego w windows ?

instalacja zaczyna się od instalatora tekstowego ?

czy do instalacji był dodawany tzw. plik odpowiedzi ?

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to wykonuje następująco:

biosie ustawia się CD_ROM jako pierwsze i wkłada się płytkę do napędy i włącza się komputer. Kiedy płytka wystartuje to pojawia się niebieski ekran i na dole coś się ładuje po załadowaniu pojawia się pasek na środku i znowu ładuj się jakieś sterowniki itp. Po załadowaniu komputer włącza się jeszcze raz i windows otwiera swoje okno i tam jest wypunktowane lista, co jest teraz robione? W czasie, kiedy ekran jest niebieski to nie ma tak możliwości wyboru partycji ani funkcji żeby wykonać format partycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi