Skocz do zawartości
PiK

Odebralem WB na GPU 8-)

Rekomendowane odpowiedzi

No chlopaki - mam juz bloczek na mojego CLAPa. Sprobuje zlozyc jakis uchwyt - pewnie bedzie z pleci i ruszam do boju :twisted:

Aha - bloczek jest od Mate'a - troche inny nis standardowe - rurki wylotowe leca pod kateb 45st.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, czekam na sprawozdanie z działania bloku i CLAPA po o/c przy jego pomocy :) /jak będzie całkiem fajnie, to może też sobie taki szczele, bo te powietrzne chłodzenia takie głośne są i mało wydajne ... :P/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nie opyla się bulić 90zł za blok na GPU. Po1. Taktowanie GPU ma znikomy wpływ na wydajność grafy, duuuużo większy ma zegar pamięci. Rozumiem jakieś hardcorowy cooling mem. ale GPU..?

Po2. lepiej założyć (przykleić) radiator od Volcano II, może wtedy chodzić

nawet bez wyntylka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nie opyla się bulić 90zł za blok na GPU. Po1. Taktowanie GPU ma znikomy wpływ na wydajność grafy, duuuużo większy ma zegar pamięci. Rozumiem jakieś hardcorowy cooling mem. ale GPU..?

Po2. lepiej założyć (przykleić) radiator od Volcano II, może wtedy chodzić  

nawet bez wyntylka.

zgadza się. o/c gpu ma znikomy wpływ na wydajność(sam testowałem) no chyba że ktoś przekręci zegar dwa razy :D a jak nie to najczęściej różnica jest w granicach błędu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie ze przy CLAPie o/c pamieci niewiele daje... ono spoko ida na 340 i wiecej... ale i tak duzo wieksze korzyscie daje krecenie rdzenia... Czy mam pamieci na 300 czy na 340 roznica jest minimalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...