Skocz do zawartości
debianek

Problem Z Partitionmagic 8.0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem z PartionMagic nie moge go uruchomic poniewaz na samym poczatku wyskakuje mi blad ze mam cos nie tak z geometria dysku:(. Problem polega na tym ze na partycji rozszerzonej mam nastepujace dyski:

[D G H] chcialbym przeniesc dysk H na poczatek partycji rozszerzonej i polaczyc do z dyskiem D czyli cos takiego:

[D+H G] niestety nie moge nic zrobic bo mi ten blad wyskakuje :(. Prosze pomozcie mi to jakos rozwiklac ten problem z geometria dysku:(. Ew. doradzcie jaki inny program ktory takze poradzi sobie z operacja przenoszenia parycji.

A i jeszcze jedno dyski D oraz H sa sformatowane.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam problem z PartionMagic nie moge go uruchomic poniewaz na samym poczatku wyskakuje mi blad ze mam cos nie tak z geometria dysku:(. Problem polega na tym ze na partycji rozszerzonej mam nastepujace dyski:

[D G H] chcialbym przeniesc dysk H na poczatek partycji rozszerzonej i polaczyc do z dyskiem D czyli cos takiego:

[D+H G] niestety nie moge nic zrobic bo mi ten blad wyskakuje :(. Prosze pomozcie mi to jakos rozwiklac ten problem z geometria dysku:(. Ew. doradzcie jaki inny program ktory takze poradzi sobie z operacja przenoszenia parycji.

A i jeszcze jedno dyski D oraz H sa sformatowane.

Pozdrawiam

Szczerze sam mialem ten problem i nie wiem z czego on wynika. Innny program to Paragon Partition Manager, ale czy on sobie poradzi nie wiem ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak dokladniej to ten blad wygladda tak:

Disk 1 (76316MB 9729c 255h 63s) appears to have partitions created using a

different drive geometry (64h 63s). This serious problem can lead to data

loss.

No partition manipulations should be made to this disk using this product

or the operating system's products. You should back up the data on this

disk, delete all partitions, create new partitions under the new drive

geometry, and then restore your data using the backup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi