Skocz do zawartości
genpw

Telewizor Medion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Przed świętami zepsuł mi się TV Blaupunk 100 hz, służył dzielnie 10 lat,no i pagib.Wczoraj w serwisie powiedziano mi że chyba zwarta katoda (czerwona) w bańce, i wygląda na to że finito.Mam jeszcze starego, rezerwowego Hitachi,ale wygląda na to że też się kończy.Niestety stoję przed przymusowym kupnem tv, a takie sytuacje występują zawsze jak z kasą krucho.Wypatrzyłem na Allegro coś takiego, http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79430591

Nie ukrywam,że przemawia do mnie cena, no i to że sprzedawca (servis) jest zaledwie 20 km od mojego miasta (mieszkam w Tychach).Czy ktoś ma może taki model TV i ewentualnie może podzielić się swoimi uwagami na jego temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda ze nie ma napisane jaki to ma kineskop:\

Wysłałem maila z tym pytaniem do sprzedawcy, a w odpowiedzi "TCHOMSON", myślę że chodzi o "THOMSON".No chyba, że są takie podróby,ale bańki 32" w stodole pod Pekinem chyba nie wyprodukują

Jak masz zwartą katodę to jeszcze można próbować ją "odstrzelić" w celu rozwarcia.

Była strzelana, ale po tym zabiegu wywaliła końcówki-chyba.Szkoda bo to była "TOSCHIBA" 29"-obraz żyleta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi